Otkazani čarter letovi za Tursku i Grčku, JUTA održala hitan sastanak

Turisti negoduju jer po treći put moraju da pomere polazak na letovanje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Greg Montani

Prvi čarter letovi sa srpskim turistima za Skijatos, Krf i Antaliju bili su zakazani već od 1. jula, ali svi su sada otkazani!

Zvanično će srpskim turistima biti dozvoljen ulaz u sve EU zemlje od 1. jula. Tako je i prvi srpski čarter za Skijatos bio zakazan za 1. jul ujutru. Onda je stigla šokantna vest: sve se pomera za 15. jul, pišu Novosti.

Ne samo što su čarter letovi bili zakazani, nego su i sva mesta u avionu bila prodata! Turisti negoduju jer po treći put moraju da pomere polazak na letovanje.

Kako se nezvanično saznaje, jedan od razloga je činjenica da se broj zaraženih povećava, pa su na atinskom aerodromu ponovo počeli da testiraju sve koji stignu.

Drugi mogući razlog je mali broj uplata turista koji se plaše da rezervišu letovanje, a onda se dva dana pred put ispostavi da su pozitivni na Kovid 19.

JUTA je odmah zakazala vanredan sastanak na ovu temu, koji je u toku.

“Razlog pomeranja polazaka je jednostavan: moramo prvo mi iz agencija da odemo da vidimo kako izgledaju hoteli na terenu, pa kada se uverimo da je sve u redu mogu da krenu i turisti”, kaže Milan Lainović, potpredsednik Upravnog odmora JUTA.

Turisti koji u Grčku i Tursku idu kolima ili autobusa normalno će moći da putuju prema planu i njihov odmor se ne pomera posle 15. jula.Izvor: Novosti Magazin

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar