Ko dodirne ovaj kamen – UMREĆE: Meštani ne smeju da mu priđu, a za sve je kriva prelepa žena (FOTO)

Lokalno stanovništvo dobro zna zbog čega neće ni u širem prečniku da mu se približava

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen/JaponVision

Meštani koji žive u blizini termalnog izvorsa Nasu u japanskoj prefekturi Točigiju već dugo godina ne smeju da priđu jednom – kamenu.

Stanovništvo okrenuti istoriji i starim verovanjima smatra da kod izvora postoji veliki kamen koji niko ne sme da dodirne, jer će u suprotnom umreti. Legenda kaže da kamen i okolinu proganja duh prelepe žene Tamamo no Mae čije se poreklo vezuje za kicune, odnosno lisice.

Prema starom, drevnom verovanju, kicune se transformisala u lepu ženu sredinom 12. veka kako bi zavela japanskog cara. Tamamo no Mae je postala careva ljubavnica, te je prouzrokovala propast dinastije Šang, ali i prouzrokovala smrt na hiljade muškaraca u drevnom indijskom kraljevstvu po imenu Magada.

Kad je razotkriven njen pravi identitet, vojska ju je oterala u Nasu.Taj potez transformisao je Tamamo no Mae u prokleti kamen po imenu Sešoseki, koji je oduzimao život svima koji su mu se približili.

Približavanje kamenu i danas je zabranjeno, ali postoji razlog za to.

Područje na kojem se kamen nalazi poznato je po jakoj vulkanskoj aktivnosti i proizvodnji otrovnih gasova koji mogu našteti zdravlju čoveka.

Žena zvana ZLO: Šetala gola pred zatvorenicima, SEKSUALNO se uzbuđivala dok ih je tukla do smrti (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs, Noob.ba

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar