Mitovi postoje od kad je sveta i veka! Ovo je 5 NAJČEŠĆIH u vezi sa ŠMINKOM

U njih odmah treba da prestanemo da verujemo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Freepik/freepik

Od kad je sveta i veka, postoje razni mitovi, kao i fiks ideje.

Prenose se s kolena na koleno, često usput malo budu i izmenjeni, ali uvek stignu do svake generacije.

Prenesu nam ih mame, bake, drugarice… negde i nekako ih čujemo.

Ovih 5 je, konkretno, vezano za šminku, fiks ideje, mitove, neistine i sve što nema veze sa životom, a godinama ide s kolena na koleno.

Poenta je, svakako, u tome da u njih odmah treba da prestanete da verujete.

Foto/Freepik/Racool_studio

1. Korektor ispod očiju se uvek nanosi prvi

Naravno da to nije pogrešno, ali nije ni nužno prvo staviti korektor, a tek onda puder za lice. Ako želite da uštedite vreme i postignete efekat besprekorne kože, prvo nanesite puder, a zatim pređite na šminku oko očiju. S obzirom na to da prah, tokom nanošenja senke može da se prosipa, u tom smislu, ovaj redosled je jednostavniji. Jer, nakon što našminkate oči, prah senke koji se eventualno rasuo, jednostavno obrišite vlažnom maramicom i nanesite podlogu i korektor. Na taj način se prah neće zalepiti za korektor, pa podočnjaci neće izgledati tamniji nego što jesu.

Foto/Freepik/Dragana_Gordic

2. Tamne obrve svima dobro stoje

Guste i tamne obrve su sve popularnije, ali to ne znači da svima podjednako dobro stoje. Svako od nas ima različite obrve i tome se treba prilagoditi, a ne sledtiti trendove na silu. Uvek možete da naglasite prirodan oblik obrva tako što ćete ih popuniti i potamniti za nekoliko nijansi od njihove prirodne boje, ali ne i preterivati, jer tada vaše obrve neće izgledati ni najmanje prirodno.

Foto/Freepik/diana.grytsku

3. Nikada ne nanosite šminku prstima

Mnogi ljudi ne vole da diraju svoje lice jer misle da to nije higijenski. Ali, prsti zapravo mogu da budu odličan alat za šminkanje. Naravno, pre nanošenja šminke vaše ruke moraju da budu čiste. U kontekstu pandemije koronavirusa COVID-19, ruke operite detaljno i temeljno. Prsti prirodno imaju temperaturu koja je idealna za blendanje podloge i pigmenta na prirodan način.

Foto/Freepik/jcomp

4. Korektor mora da bude svetliji od tona kože

Postoji više boja korektora i svaka boja ima određenu funkciju. Tako zelena boja neutrališe crvenilo, žuta kamuflira tamne kolutove, dok korektor sa belim tonom smanjuje izgled bora.

Foto/Freepik/freepik

5. Šminka je loša za kožu

Ne nužno. Loše je zaspati sa šminkom, ali sama po sebi, šminka čak štiti kožu od spoljnih faktora i često deluje kao mehanička zaštita od štetnih UV-zraka. Međutim, važno je i da dobro brinete o svojoj koži. To uključuje pravilnu ishranu, svakodnevno čišćenje lica, obavezno skidanje šminke pre spavanja i često čišćenje četkica za šminku.



Izvor: Objektiv.rs, cosmopolitan.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar