Pištolj, evri i zlatne poluge: Procurili snimci iz spavaće sobe Bojka Borisova (FOTO+VIDEO)

Optužuje predsednika Bugarske Rumena Radeva da ga je snimao dronom

Foto/Printscreen/YouTube

Bugarski predsednik Rumen Radev u četvrtak je odbacio optužbe da je upotrebio dron kako bi napravio fotografije premijera Bojka Borisova u spavaćoj sobi, od kojih su se neke pojavile na internetu.

Borisov je optužio Radeva da ga je “špijunirao dronom” nakon što se na internetu pojavio snimak na kome on spava na krevetu.

Na drugim slikama vidi se pištolj na stočiću pored kreveta, nekoliko svežnjeva novčanica od po 500 evra i zlatne poluge.

“Predsednik Radev je premašio sve granice. Želim otvoreno da kažem da Radev koristi dronove i da me snima. Čim kažem telohraniteljima da ću srušiti dron, oni to dojave Radevu i on povuče letelicu. Leteo je metar iznad mene, iznad terase”, kazao je Borisov.

Radev, koji živi pored državne vile Borisova u Bojani pored Sofije. negirao ne optužbe.

“Pilotirao sam avionima i dronovima, ali nemam ništa sa tim o čemu Borisov govori. Moj dron nije tako dobar da ulazi u spavaće sobe, pravi beleške, otvara fioke i tamo stavlja svežnje novčanica. Ovo je suludo, a skreće pažnju sa glavnog pitanja – da li su fotografije neka vrsta manipulacije ili montaža. Borisovljev problem nije da li ga neki dron posmatra, prema mom mišljenju ovo je paranoja. Ne mogu da interpretiram sve što je rekao Borisov, za razliku od njega, moja mašta ima granica”, rekao je bivši vojni pilot.

U sredu uveče je Borisov optužio svoje političke protivnike da potkopavaju njegova nastojanja da uvede evro u Bugarskoj ismejavajući ga.

“Nameravam da uvedem državu u bankarsku uniju EU i evrozonu”, rekao je govoreći o “vrlo važnom geopolitičkim zadacima”.

“Oni me neće naterati na ostavku”, dodao je Borisov.

Bugarska konzervativno-nacionalistička vlada namerava da zatraži ulazak zemlje u Evropski tečajni mehanizam ERM u julu, što se smatra predvorjem za evro.

Radev je zatražio od Nacionalne službe zaštite (NSP) da istraži poreklo fotografija.

Pored toga, kancelarija tužitelja procenjuje autentičnost videa na kome je, takođe, navodno Borisov, a objavljena je na internetu.

Na njima muškarac, navodno Borisov, komentariše aktualna događanja u poslovnom svetu i istaknute političare.

Borisov NE ŽALI biznismene: Umesto da otpuštate radnike, prodajte svoje skupocene automobile

Izvor: Jutarnji.hr

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar