Bend “Radiohead” doneo nesvakidašnju odluku i iznenadio svoje fanove

U vremenu kad se i najmanja sitnica štiti autorskim pravima, članovi grupe su sav svoj muzičku materijal učinili dostupnim na internetu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Profimedia

Članovi britanske alternativne rok grupe “Radiohead” odlučili su se na nesvakidašnji potez – oni su napravili svoji digitalnu biblioteku, otvorenog tipa, kojoj mogu da pristupe svi zainteresovani preko interneta.

Ona je prepuna različitih informacija a sadrži muzičke materijale i sadržaje povezene s bendom od njegovog osnivanja pa sve do danas.

Oni su na svom Twitteru objavili da su se odlučili na radikalan potez kojim menjaju svoj dosadašnji odnos s publikom:

“Radiohead.com je oduvek bio neugodno neinformativan i nepredvidljiv”, piše u tvitu. “Sada smo, predvidljivo, napravili neverovatno informativni veb-sajt”.

 

Javna biblioteka “Radiohead” kako su je nazvali nudi besplatnu karticu s individualnim brojem koja omogućava korisniku pristup ogromnoj kolekciji video-zapisa, muzike, kolekcija, neobjavljenih materijala te ekskluzivnih suvenira.

U zbirci se nalaze materijali vezani čak i za Brazil, poput koncerta benda u Sao Paulu 2009. godine, pa čak i veoma retka emisija koju je bend izveo 1997. godine, u kojoj je u celosti odsvirao album “OK Computer”.

Vest zaokružuje ono što je “Radiohead” već započeo pre mesec dana, kada je bend objavio celu svoju diskografiju na svom kanalu YouTube.

 

 

Sada, s najavom digitalne muzičke biblioteke, fanovi benda mogu u potpunosti da se prepuste uživanju.

I. V.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar