Dobrivoje je ovako govorio o životu na selu: Kosim travu, održavam imanje, a koncerte izbegavam

Pevač je poslednjih godina živeo na selu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Screenshot/Youtube

Pevač Dobrivoje Topalović preminuo je danas u 75. godini nakon teške bolesti.

Dobrivoje je poslednjih godina živeo povremeno u Beogradu, a povremeno na selu, pevanjem se bavio sve manje. Retko je davao i intervjue, a u jednom intervjuu koji je dao 2014. godine otkrio je kako izgleda njegov život na selu.

“Živim u rodnom selu Preljini, a zimu provodim u Beogradu. Živim sa suprugom, a najviše vremena provodim sa unukom Radovanom. Pevačku karijeru polako privodim kraju, pa izbegavam koncerte i nastupe na televizijama. Trudim se da se što više odmaram u krugu porodice i održavam imanje, kosim travu…”, pričao je Dobrivoje za “Svet”.

Foto: Screenshot/Youtube

Dobrivoje je u pomenutom intervjuu komentarisao trenutnu situaciju na muzičkoj sceni Srbije,

“Mlade ljude uvek nipodaštavaju stariji. Tako je bilo i u moje vreme. Svi su govorili, šta ovi mladi hoće, kakve su to pesme itd… Tako je i danas. Mada ima jedna mala razlika, danas se muzika više gleda a manje sluša. Pomešane su babe i žabe. Pop izvođači nisu imali posla, i onda su krenuli da prave miks muzike pop-folk ili kako ga već zovu i onda smo došli ovde gde smo danas. Ne zna se nikakv red. U moje vreme se uz muziku tugovalo, i najtananije emocije su se budile u nama i publici. A sada se samo skače i divlja i budi ono agresivno u ljudima. Treba mnogo vremena da prođe da bi se videlo šta će od svega toga opstati”, pričao je Dobrivoje.

Pevač je istakao da je bolje živeti na selu, nego u gradu.

“Pogotovo je to izraženo danas u vreme velike ekonomske krize. Na selu se može preživeti i u najteža vremena, dok u gradu glad brzo pokuca na vrata”, objasnio je on.

Bratanac Dobrivoja Topalovića otkrio koja je bila pevačeva POSLEDNJA želja

Dobrivoje je dao savet mladim ljudima da se bore i da budu vredni.

“Ipak sam po prirodi optimista, mora biti bolje, jednom će se točak okrenuti na našu stranu. Nismo mi toliko proklet narod da nam ovako bude non-stop. Nažalost mislim da bolji život ovde neće doći još dugo, dugo. Žao mi je samo ove mlade generacije danas, jer oni su ostali bez budućnosti. Ipak i pored svega, ne treba se predavati, treba se boriti. Savetujem mladima da krenu da se bave sportom ili neka se učlane u kulturno umetničko društvo. Važno je da se sklone sa ulice. Kroz rad i angažovanje u te dve oblasti doći će polako i sve ono što traže i o čemu maštaju”, poručio je pevač pre nekoliko godina.



Izvor: Objektiv.rs, Objektiv

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar