Neodoljivi Algarve: Rajski biser Portugalije (FOTO+VIDEO)

Više od 150 plaža čeka na vas

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Portugal je odavno zarobio mnoga srca i postao jedna od najdražih destinacija milionima ljudi.

Algarve je južna oblast u Portugalu jedna od najpopularnijih destinacija u Evropi, sa više od 150 plaža te je poseti oko 10 miliona turista godišnje.

Poznata je po svojim predivnim zlatnim plažama, čudesnim stenovitim formacijama, malim slikovitim selima, dobrim lokacijama za ljubitelje vodenih sportova i bogatim noćnim životom.

Faro

Glavni grad pokrajine Algarve je simpatični gradić Faro. U luci se nalaze kafići i restorani s pogledom na divne hotele gde možete uživati u suncu i portugalskim poslasticama. Nasuprot kafića početno je stajalište crvenog gradskog vozića koji vas vozi po celome Faru ukoliko vam je prevruće za hodanje i razgledanje.

Foto/Pixabay.com

U Faru možete videti ostatke gradskog zida iz rimskog razdoblja, crkvu iz 18. veka, Teatro Lethes iz 17. veka u kojem se i danas održavaju predstave, katedralu Blažene Device Marije i gradsku skupštinu.
Faro je smešten na obali lagune reke Formosa-park prirode koji možete istražiti ako se odlučite na izlet rečnim brodom.

Albufeira

Albufeira je nekada bila mirno ribarsko mestašce, a danas je užurbani grad s mnogo turista. Nalazi se između Fara i Lagosa te je sjajno odredište ako želite kombinaciju odmora i zabave. Svuda su bele kuće koje svojom bojom ˝štite˝ od sunca, a u šarenim uličicama možete pronaći bezbroj suvenirnica, prodavnica s odećom, ručnim radovima, kao i  barove i restorane.

Turističke agencije nude izlete u ostale gradove Algarvea, izlete brodom, ronjenje, organizovane ture kajacima, surfovanje i razgledanje šupljina i ostalih plaža.

Foto/Pixabay.com

Algarve broji više od 150 plaža, a 88 ih se ponosi plavom zastavom. Nemoguće ih je sve obići u nekoliko dana, ali potrudite se da posetite one najveće i najpopularnije.

Praia de Pescadores (Fisherman’s beach), 225 metara duga gradska plaža sa savršeno mekim peskom i kristalno čistim morem. Nekada je ova plaža izgledala puno drugačije i na njoj su se okupljali ribari, a sada je prepuna turista.

Praia de São Rafael nalazi se 4 km od centra Albufeire. Jedna od najlepših plaža, takođe zlatnog peska s pogledom na fascinantne stene.

Foto/Pixabay.com

Plaže koje se još nalaze u blizini Albufeire su Praia da Oura, Santa Eulália, Praia Falésia i Peneco. Svaka prekrasna na svoj način.

Što se tiče noćnog života u Albufeiri nećete zažaliti ako odaberete ovaj gradić kao svoju destinaciju. Poznata Strip ulica koja se nalazi 3 km izvan grada je ulica s mnogo restorana, karaoke barova, pabova i klubova, a jednako je živo i u samom centru grada.

Foto/Pixabay.com

Zoomarine Algarve

Ako putujete s decom, jedan dan obavezno izdvojite za Zoomarine-zabavni park koji nudi sadržaje za decu i odrasle. Zoomarine park se nalazi nekoliko kilometara od Albufeire.

Foto/Pixabay.com

Peščani grad

Pre 17 godina započela je tradicija izgradnje najvećeg grada od peska. Festival peščanih skulptura naziva se Fiesa i izložba je otvorena od marta do novembra. Otprilike 50 000 tona peska raspoređeno je na 15 000 metara kvadratnih u oblike ljudi, životinja, gradova i scena iz filmova.

Foto/Pixabay.com

Lagos

Lagos je u prošlosti bio važan centar za trgovinu egzotičnim proizvodima poput slonovače, zlata i srebra koji su stizali iz Afrike. Najvažnije znamenitosti u gradu su crkva Santa Maria de Lagos, crkva Santo Antonio i crkva Sv. Sebastijana.

Foto/Pixabay.com

Do najpopularnije instagramske plaže Praia do Camilo dolazi se velikim drvenim stepenicama sa kojih se pruža fantastičan pogled. Ako želite donekle dobru fotografiju, naoružajte se strpljenjem jer stotine ljudi prolazi tim stepenicama pa tako za fotografiju ponekad morate čekati i pola sata.

Foto/Pixabay.com

Mest Ponta da Piedade ima vidikovca sa kojeg se pruža pogled na stenovite formacije u moru, visine i do 50 metara.

A 45 kilometara istočno od Lagosa nalazi se mestašce Benagil u kojem možete pronaći Benagil plažu unutar stene. Do ovog popularnog mesta možete jedino organizovanom brodskom turom ili kajakom. Šupljina u steni nudi romantičnu osamu, kristalno čisto more i slikovit krajolik.

Foto/Pixabay.com

Ako putujete s decom, posetite i zabavni Zoološki vrt u Lagosu.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar