Nastavlja se PRITISAK crnogorskih vlasti na SPC: Krivična prijava protiv starešine Hrama u Podgorici

Javno okupljanje je, kako dodaju, ipak održano u Hramu, ispred kojeg je, po proceni policije, bilo oko 450 građana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ printscreen/youtube

Podgorička policija podnela je krivičnu prijavu protiv starešine Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja, Dragana Mitrovića, zbog sumnje da je počinio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

“Podgorička policija je postupajući po zahtevu koji je uputila Mitropolija crnogorsko-primorska za održavanje javnog okupljanja u Podgorici za 11. jun, donela rešenje o zabrani skupa koji nije bio blagovremeno prijavljen nakon donetog rešenja od strane policije, sveštenstvo je odustalo od litije”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Javno okupljanje je, kako dodaju, ipak održano u Hramu, ispred kojeg je, po proceni policije, bilo oko 450 građana, što je, kako ističu iz Uprave policije, direktno kršenje mere Nacionalnog koordinacionog tela, budući da su dozvoljena javna okupljanja do 200 građana.

“U prostorijama Centra bezbednosti Podgorica prikupljena su obaveštenja na zapisnik od organizatora javnog okupljanja i starešine Hrama Hristovog Vaskrsenja D.M. Postupajući po nalogu nadležnog tužioca protiv D.M. je podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, zaključuje se u saopštenju policije.

Podsetimo, podgorička policija pozvala je sinoć na informativni razgovor starešinu Hrama Hristovog Vaskrsenja o. Dragan Mitrovića, potvrđeno je Borbi u Mitropoliji, a on je nakon razgovora pušten na slobodu.



Izvor: Vijesti.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar