Vreme je za životni napredak: 6 načina kako da promenite svoje LOŠE NAVIKE

Oslobodite se stvari koje vas sputavaju u ostvarivanju ciljeva

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Unsplash.com/Scott Warman

Želite da počnete da napredujete na svim životnim poljima, ali vas loše navike u tome sprečavaju?

Krajnje je vreme da im stanete na put i da okrenete novi list.

Predstavljamo vam 6 čestih navika, zbog kojih možda stagnirate i nudimo vam zamenu za svaku od njih:

Foto/Yuris Alhumaydy

Izležavanje tokom celog vikenda

Smatrate da je to najbolji način da se konačno odmorite jer ste celu nedelju naporno radili? Ne, ova loša navika može poremetiti vaš biološki sat, ponedeljak će doći mnogo brže nego što ste očekivali, a osećaj umora će biti gori nego ikada. Pokušajte da spavate osam sati dnevno kako ne biste dolazili u situaciju da priželjkujete da nadoknadite sve za vikend.

Preskakanje doručka

Naterajte se da iskorenite ovu jako lošu naviku, jer je doručak najbitniji obrok dana. Počnite sa laganim smutijem, a ukoliko vam je lakše unapred pripremite sve sastojke kako ne biste gubili vreme na pripremi, piše Cosmopolitan.

Foto/Unsplash.com/Victoria Heath

Previše gledanja serija i filmova

Možda je ovo dobar beg od realnosti i način za opuštanje, ali nikako nemojte dozvoliti sebi da vas to uvuče toliko duboko da vam to postane jedina stvar kojom ćete se baviti svaki put kada ste slobodni. Družite se više, izađite u šetnju, jer ništa ne može da bude kvalitetnije od fizičke aktivnosti.

Konstantno proveravanje telefona

Uvek želimo neke interesantne tvitove i slike da podelimo sa našim prijateljima, ali ono što se ovde zaista dešava jeste da smo apsolutno odsutni iz stvarnog sveta i zapravo nismo svesni koliko toga lepog propuštamo. Odložite svoj telefon ili ga ugasite na sat vremena, razgovarajte više sa ljudima uživo i uključite se u stvaran svet.

Foto/Unsplash.com/Robin Worrall

Zamena virtuelnog i stvarnog sveta

Činjenica je da su društvene mreže mnogo toga promenile, ali najveći problem nastaje kada pomešate virtuelni svet sa realnošću! Gubite mnogo vremena na nepotrebnim stvarima umesto da radite nešto dosta produktivnije za sebe.

Preterivanje sa grickalicama

Više manjih obroka dnevno je preporučljivo i jako zdravo, jer utiče na pravilan rad metabolizma, a i osećaćete se zdravije. Ali, ukoliko ove manje obroke zamenjujete slanim grickalicama, koje su apsolutno nepotrebne za funkcionisanje organizma, imate problem. Uvek birajte zdrave grickalice poput oraha, badema, pečenog kikirikija kako ne biste dolazili u iskušenje da uzmete čips.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar