Nađena dragocena ploča s natpisom: Neka Sila bude s nama

Dvadeset godina je bila zaturena, ali ipak je našla put do svog vlasnika Marka Hamila, prvog Luka Skajvokera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Tanjug/Jordan Strauss/Invision/AP, File

Prošle su dve decenije od kada je Mark Hamil poslednji put držao svoju dragocenu ploču od vinila, ali sada se sve promenilo zahvaljujući lokalnoj knjižari u Arizoni.

Kada je Mark Hamil (legenda “Ratova zvezda”, prvi Luk Skajvoker) izgubio ploču “Star Wars: New Hope” Džona Vilijamsa, pretpostavio je da je više nikada neće držati u rukama.

Ali sada, dve decenije kasnije, legendarni glumac ipak poseduje svoj raritetni primerak. Do neverovatnog otkrića došlo je nakon što su zaposleni u knjižari u Arizoni našli potpisani omot i potrudili se da ga vrate pravom vlasniku.

 

 

I to je zaista plemenit gest, budući da su svi svesni da taj potpisani primerak albuma mnogo vredi.

Naime, Vilijams je poklonio Hamilu ploču uoči izlaska prvog filma “Ratovi zvezda”, 1977. godine, i potpisao je rečima: “Dragi Mark Hamil, neka Sila uvek bude s nama”.

Zanimljivo je da 68-godišnji glumac nije ni znao da mu ta ploča nedostaje i verovao je da se ona još nalazi u podrumu njegove kuće u Kaliforniji, zajedno sa ostalim pločama u kolekciji.

Ipak, bio je veoma srećan, kad je s njim kontaktiralo osoblje prodavnice, što je podelio sa svojim pratiocima na Twitteru.

“Tokom životu stvari propadaju. Upoznajte osoblje radnje “Bookmansflag” oni su pronašli i vratili mi ploču koju je za mene potpisao Džon Vilijams kog nisam video još od devedesetih. Veoma sam im zahvalan i nadam se da ćete razmotriti ideju da odete do njihove pordavnice i potrošite u njoj puno para”.

 

Džon Vilijams je, inače, jedan od nominovanih za ovogodišnju nagradu Oskar, što mu je 52. nominacija u životu, i to u kategoriji za najbolju originalnu muziku za film “Ratovi zvezda: Epizoda IX – Uspon Skajvokera”. Pre njega je jedino Dizni  sa 59 nominacija.

Pored pet osvojenih Oskara i 52 nominacije, Džon Vilijams ima i 24 nagrade Gremi, sedam Britanskih akademskih filmskih nagrada i četiri Zlatna globusa.

 

Foto: Tanjug/Chris Pizzello/Invision/AP, File

 

I. V.



Izvor: Objektiv

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar