Mali HEROJ: PAS koji je spasao Svetsko prvenstvo u fudbalu! (FOTO+VIDEO)

U priču o Svetskom prvenstvu 1966. uključen je i jedan pas, i to na kakav način

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ Youtube/ Screenshot/ Creative News

Te davne 1966. godine, odrđano je Svetsko prvenstvo u fudbalu. Najveći sportski planetarni događaj za ovu godinu kao i uvek, izazivao je mesecima veliku pažnju javnosti. Ali niko nije mogao ni da pretpostavi da će se samo četiri meseca pre, odigrati prava drama i to zbog trofeja.

Kako je BBC News istakao u ovoj dirljivoj priči, 20. marta, lopovi su sa izložbe u Vestminsteru, ukrali trofej Svetskog prvenstva, samo par meseci pre nego što će se održati u Engleskoj. Skotland Jard, koji je preuzeo slučaj, dobio je zahtev da isplati 15.000 funti u zamenu za trofej.

Tokom akcije predaje novca, policija je uhapsila Edvarda Bečlija, koji je, kako se ispostavilo, bio posrednik i nije imao trofej, pa je završio dve godine u zatvoru.

Nedelju dana nakon ovog događaja policija nije imala nikakve tragove. Istraga je tapkala u mestu, sve dok David Korbet 27. marta nije izveo svog ljubimca u šetnju. Tako dolazimo upravo do priče o Piklsu, kako je ovom psu bilo ime, koji je ubrzo postao i nacionalni i svetski heroj. Naime, tokom šetnje, Pikls je u žbunju nešto namirisao i iako je njegov gazda pokušavao da ga odvuče, nikako nije želeo da odustane.

U žbunju je bila umotana kutija, no iako je postojao strah da je unutra bomba, zbog čestih napada IRA, Korbet je ipak odlučio da otvori paket koji je toliko zainteresovao njegovog psa.

“Otvorio sam ga i vidio natpise – Brazil, Zapadna Nemačka, Urugvaj. Otišao sam kući i rekao ženi da mislim da sam našao pehar Svetskog prvenstva”, rekao je tada Korbet.

Policija je neko vreme sumnjala da je Korbet odgovoran za krađu, no kasnije je pušten uz nagradu za pronalazak od 5.000 funti, što je tada bilo dovoljno da Korbet kupi sebi novu kuću.

Foto/ Youtube/ Screenshot/ The Sun

Heroj priče je glumio u filmu iz 1966, “The Spy witha a Cold Nose”, kao i u nekoliko televizijskih emisija.

Pikls je dobio i nagradu “Pas godine”, kao i godišnju količinu hrane.

Nakon što je preminuo 1967. godine, Piklsova ogrlica je izložena u Nacionalnom fudbalskom muzeju u Mančesteru.

Pickles je definitivno ostao upamćen kao pas heroj koji je spasao Svetsko prvenstvo!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar