DAN ODLUKE! Partizan izabrao!

Važna odluka stiže iz redova košarkaškog kluba Partizan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/KK Partizan

Uprava Partizana odlučila je da košarkaši ovog kluba naredne sezone sezone nastupaju u Evrokupu, što je bila odluka iza koje stoji jedinstvo uprave.

“Trinkijeri je sastavio dobar tim i bio je konkurentiji od mnogih timova u Evroligi i Evrokupu. Uspeli smo da uzmemo trofej ABA Superkupa, pa Radivoj Kupa Koraća, izborili smo dva trofeja na parketu. Zadnja utakmica u ABA ligi nije imala rezultatski značaj i prvi deo sezone smo završili kao prvoplasirani imali smo prednost domaćeg terena u tom takmičenju, ali i Evrokupu”, saopšteno je na konferenciji za štampu.

Partizan je razmatrao četiri opcije, prva je bila da se uđe u Evroligu, imali su veliku šansu na osnovu rezultata i prednosti domaćeg terena. Arena jeste velika prednost za Partizan, samim tim i velika šansa.

Druga opcija je FIBA. Najisplativije takmičenje sa finansijskog aspekta koje Partizan može da igra. Niko od ne zna kakvo će biti stanje u privredi u narednom periodu.

Bila je opcija i da Partizan ne igramo nijedno evropsko takmičenje, da se posveti ABA ligi.

Četvrta opcija je ponovo takmičenje u Evrokupu, gde dve ekipe na kraju idu u Evroligu. U Partizanu misle da su prevazišli to takmičenje. Partizan previše dao Evrpskoj košarci, kako igrače tako i trenere.

Partizan je imao veliku dilemu zbog silnih dešavanja prethodnih nekoliko nedelja, takođe, trebalo je doneti i veliku odluku da li se ostaje uz Evroligu (ECA) ili će prihvatiti ponudu FIBA da zaigra u njihovoj Ligi šampiona!

Kako se navodi na sajtu crno-belih, posle veoma konstruktivne rasprave prethodnih dana, članovi UO, koji ujedno čine i predstavnici većine sponzora kluba, izneli su podeljena mišljenja po pitanju budućnosti kluba, a određeni broj članova se izjasnio za prelazak u takmičenja pod okriljem FIBA, dok su se drugi izjasnili za ostanak pod okriljem EKA.

“Naše utakmice su bile posećenije nego od mečeva u Evroligi. Mi smo organizaciono bili dosta ispred. Košarkaški klub ima možda najbolje navijače na svetu. Imamo veliku istoriju, a navijači daju posebnu snagu. Odluku koju možda moram da saopštim je možda najteža u mom životu i klupskoj istoriji. Sada smo na raskrsnici da idemo levo ili desnim putem”, rekao je Mijailović.

U nastavku konferencije saopštio je “najtežu odluku”, koja je isključivo doneta u korist Partizana.

Košarkaši Partizana naredne godine nastupaće u Evrokupu!

Prvobitno je konferencija za medije Partizana bila zakazana za četvrtak, ali je posle sednice Upravnog odbora odlučeno da se saopštavanje zvanične odluke pomeri na dan kasnije – tačnije danas u 15 časova.

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar