Otkrivena pozadina likvidacije Baranina: Peruničić žrtva krvavog rata balkanskog i kolumbijskog kartela?

Peruničić je proveo šest godina u španskom zatvoru zbog šverca 31 kilograma kokaina, a osuđen je pod lažnim identitetom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube/Printscreen

Baranin Miloš Peruničić (41), koji je u utorak ubijen u Marbelji, živeo je u Španiji pod lažnim imenom kao Slaviša Z. iz Bosne i Hercegovine, a tamošnji istražitelji veruju da je on ubijen u ratu balkanskog i kolumbijskog kartela.

Kako su otkrili španski mediji, Peruničić je proveo šest godina u španskom zatvoru zbog šverca 31 kilograma kokaina, a osuđen je pod lažnim identitetom.

“Policija i dalje traga za napadačem, kog su svedoci opisali kao muškarca srednjeg rasta i kratke kose, obučenog kao mornar. Motor kojim je pobegao s mesta zločina nađen je u sredu – otkrili su izvori i dodali da je zabunu u istrazi napravilo to što je likvidirani Peruničić u toj državi boravio pod lažnim imenom.

“Utvrđeno je da je u Španiju došao 2013, i to kao državljanin Bosne i Hercegovine pod imenom Slaviša Z. Godinu dana kasnije je bio uhapšen na jedrilici s dvojicom Španaca. Na jedrilici je tada nađen kokain. Slaviša Z., odnosno Miloš Peruničić, izašao je iz zatvora pre osam meseci, a za mesec dana je trebalo da bude proteran iz države”, naveli su izvori tamošnjih medija.

Istražitelji ispituju motive surove likvidacije koja se dogodila usred bela dana na pešačkom prelazu.

“Zasad sve ukazuje na to da je reč o obračunu balkanske mafije i mafije iz Kolumbije. Na teritoriji Kosta del Sola ove dve mafije se povezuju i zajedno trguju drogom koja stiže iz Južne Amerike. Ali upravo iz istih razloga – zbog trgovine kokainom, pranja novca i unajmljivanja plaćenih ubica jedni od drugih, oni često ratuju na teritoriji Španije”, otkrili su izvori španskih medija.

Upravo zbog toga u martu prošle godine Nacionalna policija oformila posebnu jedinicu za borbu protiv organizovanog kriminala.Kako navode, Miloš Peruničić je kao Slaviša Z. iz zatvora izašao početkom prošle godine. Vratio se u Marbelju i uselio u luksuzni kvart, u kom stanovi koštaju oko 800.000 evra.

“Interesantno je da je živeo u luksuznom kvartu, iako mu je zbog toga što nema porodicu, niti redovna primanja u roku od narednih mesec dana pretilo proterivanje. Peruničić se borio da ostane u Španiji, nije želeo da napusti zemlju.

Nije jasno kako je zarađivao za život, jer su mu navodno poznanici nudili posao kada je izašao iz zatvora, ali pošto je bio pred proterivanjem i nije imao uredne papire, navodno ih je odbio jer nije hteo da ih “uvlači u nevolje” – preneli su oni.

Tokom boravka iza rešetaka, prema rečima Peruničićevog španskog advokata, on se pokazao kao odličan sportista.

“Bio je dobar momak, nije pravio probleme. Bio je cenjen zbog kruga prijatelja u Marbelji, ali i izuzetno dobar sportista”, rekao je njegov advokat i dodao da mu je tokom boravka iza rešetaka španski ministar unutrašnjih poslova dao diplomu najboljeg sportiste godine.

Kekin saradnik ubijen u Kolumbiji

Srbin Dejan Stanimirović (45), zvani Markos, koji je 1. aprila ubijen u Kolumbiji, navodno je bio pripadnik Kekine grupe i u ime nje je išao da pregovara o velikoj pošiljki droge, kao i da je isfinansira i isprati za Evropu. Posle njegove likvidacije kolumbijski mediji su tvrdili da je on jedan od šefova takozvanog balkanskog narko-kartela, što je demantovala njegova porodica, tvrdeći da je Stanimirović bio karate trener.

“Poslednji put smo se čuli telefonom pre recimo mesec dana i tad je bio u Španiji. Planirao je da otvori školu karatea. Odakle on u Kolumbiji i njegov pasoš tamo, nemam pojma, znam samo da nije nikakav kriminalac”, rekao je za medije brat ubijenog Stanimirovića.

Kardinal mu bio ujak

Miloš Peruničić, prema pisanju crnogorskog Standarda, sestrić je Slobodana Đurovića, zvanog Kardinal, koji je u Hrvatskoj osuđen na 23 godine zatvora zbor učestvovanja u organizaciji ubistva vlasnika hrvatskog Nacionala, Ive Pukanića. Inače, Đurović je kum Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam, kom se takođe sudilo za Pukanićevo ubistvo, ali je pravosnažno oslobođen svih optužbi. Tokom tog suđenja pominjalo se i ime Miloša Peruničića jer je on navodno upoznao direktnog izvršioca zločina Željka Milovanovića i ostale koji su 2008. učestvovali u ubistvu u Zagrebu.



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar