Polomili ste omiljenu paletu senki ili karmin? Imamo rešenje za brzu popravku šminke! (VIDEO)

Oštećenu šminku možemo srediti na jednostavan način sa par sastojaka koje svi imamo u kući

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ Freepik

Taman ste se uhvatili za omiljenu paletu senki ili hajlajter, kad se desilo ono od čega se svi najviše plašimo. Paleta je na podu, senke izlomljene! Dobro, možda preterujemo kad kažemo da od toga nema ništa gore ali, samo saznanje da je hiljade dinara otišlo u prah, dovoljno je da suze same krenu da teku.

Ipak, pre nego što se zauvek oprostite od svoje najdraže šminke, treba da znate da nije sve izgubljeno. Pokazaćemo vam kako da spasite svoju izmrvljenu senku, hajlajter, rumenilo ili puder ali i kako da na brz način “sredite” polomljen karmin.

Akohol 70 %

Ukoliko ste otvorili vaše rumenilo ili senku za oči i videli da je izmrvljena, sve što vam u tom trenutku treba jeste alkohol. Pri tom ne mislimo na čašicu žestine, da biste se smirili. Potrebno je da svu šminku, izmrvljenu ali i one kompaktne komade prespete u plastičnu vrećicu i potpuno ih izdrobite. Potom dati prah vratite na njegovo staro mesto i dodajte nekoliko kapi alkohola. Nakon nekoliko sati, uzmite novčić umotan u tkaninu i pritisnite kako bi dovoljno sabili smesu. Na ovaj način dobijate presovan izgled bez nepoželjnih mehurića koji mogu dovesti do ponovnog lomljenja.

Vazelin

Ako želite da svojoj slomljenoj senki za oči ili puderu vratite nekadašnji izgled, vazelin vam u velikoj meri može pomoći. Postupak je identičan prethodnom, s tom razlikom da sada umesto alkohola koristite vazelin. Isti će vašoj senki ili rumenilu dati intenzivan sjaj, pri čemu je fantastičan za večernje varijatne.

Balzam za usne bez boje

Savršen za jednostavnu popravku izlomljene šminke, balzam će istu učiniti kompaktnom i dati joj neophodnu dozu sjaja. Gotovo da svaka devojka ima po jedan ovakav balzam u svojoj torbi, naročito u prelaznim periodima godine, kada su nam usne izložene vetru. To znači da ćete zahvaljujući njemu i van kuće moći da popravite za tren svoju izlomljenu šminku. Dovoljno je da odlomite malo parče i izmešate sa prahom dok ne dobijete gustu masu. Pritisnite je maramicom i stvar je rešena.

Bebi ulje

Ovo je savršeno rešenje za sve dame koje žele da postignu “mokar izgled” na kapcima. Ipak, ova varijanta nije preporučljiva za višečasovno nošenje, jer se većina šminke sakuplja na naborima kapka, ali je svakako fenomenalna pomoć ako planirate neko umetničko fotografisanje.

Foto/ Freepik

Naravno, sve se ovo odnosi na praškaste proizvode poput paleta senki, hajlajtere ili rumenila. Ali ako vam se dogodi da slomite omiljeni karmin, ne očajavajte! I tu postoji lak i brz način da sredite problem. Potreban vam je samo upaljač.

Zagrejte i jednu i drugu stranu karmina dok ne krenu da se tope i nežno prislonite slomljeni komadić osnovi. Lagano uvucite karmin i ostavite ga da odstoji par sati. Idealno bi bilo u frižideru. Nakon nekog vremena, kada potpuno očvrsne, vaš karmin će biti kao nov.



Izvor: Objektiv.rs, Ženski magazin

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar