SKANDAL u Hrvatskoj! Burno polufinale Kupa, Albanac tukao, Hrvat UZVRATIO udarac! (VIDEO)

Sve je eskaliralo kada su Osječani bili ogorčeni suđenjem Igora Pajača, nakon što su ispustili čak dva gola prednosti i izgubili 3:2

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/nk-rijeka.hr

Skandal je mala reč za ono što se desilo na utakmici polufinala fudbalskog kupa hrvatske između Osjeka i Rijeke. Fudbaler Osijeka Eros Grezda našao se u centru skandala. Naime, ofanzivni vezista, koji je rođen u Đakovici, udario je šakom u glavu Antonija Mirka Čolaka posle utakmice. Zbog tog postupka mu sada preti višegodišnja kazna van fudbala.

Sve je eskaliralo kada su Osječani bili ogorčeni suđenjem Igora Pajača, nakon što su ispustili čak dva gola prednosti i izgubili 3:2.

“Jako mi je žao što sam se našao u središtu medijske pažnje, a posebno u kontekstu svega onoga što je prethodno događalo na terenu za vreme utakmice s Rijekom. Svi smo, pa tako i ja, bili jako frustrirani činjenicom da smo kao sportisti oštećeni u dvoboju i uskraćeni za veliku pobedu kojoj smo bili nadomak. Nije lako nama na travi da istrpimo nepravdu i ostati mirni, a posebno kada te uz sve to neko vređa i omalovažava” ,počeo je Grezda, a prenosi Indeks.

Objasnio je kako je došlo do incidenta.

“Kada je pritom još i reč o grubom vređanju na ličnoj i nacionalnoj osnovi, onda sam kao čovek, prvenstveno, ali i kao sportista posebno osetljiv. Toga je bilo još tokom same utakmice, a provokacije su usledile i po završetku. Dok sam se sa svojim saigračima nalazio ispred klupskog autobusa, pored kojega je provocirajući prolazio protivnički igrač Čolak. Sve vreme sam bio sam suočen s njegovim provokacijama. Živim u Hrvatskoj već jako puno godina, izvršavam sve svoje obveze i poreze plaćam ovde i poslednje što zaslužujem je da me neko omalovažava i vređa na nacionalnoj osnovi. Zato ću u skladu s tim preduzeti sve odgovarajuće pravne korake da zaštitim svoju čast i ugled”, zaključio je Grezda.

O incidentu se oglasio i napadnuti fudbaler Rijeke, Antonio Čolak.

“Na terenu vladaju emocije, a van terena pružimo ruke i svi smo sportski prijatelji. Kada sam pomislio da je fizički napad najgore što se dogodilo pročitao sam laži izrečene danas u saopštenju objavljenoj na službenoj stranici NK Osijek u kojoj me proziva za vređanje na nacionalnoj osnovi koje se nije dogodilo i nema veze sa istinom. Ovim putem poručujem mu da mu opraštam, a za njegovo dobro nadam se da će potražiti pomoć stručnjaka jer koliko su me informisali ovo mu nije bio prvi incident takve prirode. Drago mi je da sam ostao smiren u toj situaciji jer ne odobravam nikakvo nasilje i bila bi kriva poruka svim mladima, kojima smo mi fudbaleri uzor, da sam uzvratio na bilo koji način”, rekao je Čolak.

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar