Gde i kako da se testirate na antitela? RFZO objavio važne informacije

Mogu se testirati i strani državljani, ali je za njih drugačiji broj žiro računa

Foto/Pixabay

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) podsetio je građane da je od danas moguće obaviti serološko testiranje na lični zahtev na prisustvo IGM i IGG antitela na koronavirus, i objavio broj žiro računa na koji treba uplatiti 1.200 dinara. Mogu se testirati i strani državljani, ali je za njih drugačiji broj žiro računa.

Građani testiranje, da podsetimo, mogu da obave u nekoj od zdravstvenioh ustanova i Institutima i Zavodima za javno zdravlje Srbije.

“Cena testa je 1.200 dinara a uplate je moguće obaviti na isti tekući račun na koji se uplaćuje i testiranje na lični zahtev za PCR testiranje. Tekući račun je 840-17750-34 dok se u polju poziva na broj, upisuje jedinstveni matični broj građanina koji se testira”, navodi se u saopštenju RFZO.

Testiranje je moguće i za strane državljane.

Uplata se vrši na isti tekući račun 840-17750-34, a umesto jedinstvenog matičnog broja, u polje Poziv na broj, upisuje se broj pasoša ili broj inostranog osiguranja .

Takođe, gorenavedeni račun je i za uplatu pravnih lica, koja umesto jedinstvenog matičnog broja, u polje Poziv na broj upisuju PIB pravnog lica. Neophodno je i da navedu lica za koje se uplaćuje testiranje.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar