TUČA posle kup utakmice: Hrvat i Albanac se vređali na nacionalnoj osnovi, pa se potukli! (FOTO)

Fudbaler Osijeka Eros Grezda našao se u centru skandala na polufinalnoj utakmici Kupa Hrvatske protiv Rijeke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Osijek je imao dva gola prednosti, ali je Rijeka za samo 20 minuta okrenula meč i plasirala se u finale Kupa gde će se za odbranu pehara sastati sa Lokomotivom.

Posle meča, Eros Grezda pesnicom je u glavu udario Antonija Mirka Čolaka i zbog toga mu preti višegodišnja suspenzija.

Igrači Osijeka bili su ogorčeni zbog poraza i besni na sudiju Igora Pajača, a Grezda je posle meča objasnio šta se dogodilo.

“Jako mi je žao što sam se našao u centru medijske pažnje, posebno u kontekstu svega onoga što se prethodno dešavalo na terenu za vreme utakmice. Svi smo, pa tako i ja, bili frustrirani činjenicom da smo kao sportisti oštećeni u dvoboju i uskraćeni za veliku pobedu kojoj smo bili blizu. Nije lako nama na travi da istrpimo nepravdu i ostanemo mirni, a posebno kada nas uz sve to vređaju i omalovažavaju”, rekao je Grezda a prenosi Indeks.

“Kada je još uz to reč o vređanju na ličnoj i nacionalnoj osnovu, onda sam prvenstveno kao čovek, ali i kao sportista posebno osetljiv. Toga je bilo i tokom same utakmice, a provokacije su usledile i po završetku. Dok sam se ja sa saigračima nalazio ispred klupskog autobusa, pored kojeg je provocirajući prolazio protivnički igrač Čolak. Sve vreme sam bio suočen sa njegovim provokacijama. Živim u Hrvatskoj veoma dugo, izvršavam svoje obaveze i plaćam poreze ovde. Poslednje što zaslužujem je da me neko omalovažava i vređa na rasnoj osnovi. Zato ću u skladu sa tim preduzeti odgovarajuće pravne korake da zaštitim svoju čast i ugled”, dodao je reprezentativac Albanije rođen u Đakovici.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar