RASPAD u Atini: Partizan spreman da uskoči u Evroligu, a Barselona nudi MILIONE!

Katalonski tim želi u svojim redovima iskusnog plejmejkera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Euroleague.net

Grčki velikan Panatinaikos danima “ratuje” sa ULEB-om, a iz te situacije pojedini klubovi, poput Partizana, vide svoju šansu da zaigraju Evroligu, dok neki, finansijski moćni, traže pojačanja.

Razvoj situacije u Atini prati Barselona, koja bi rado u svojim redovima videla drugog najboljeg asistenta Evrolige u istoriji, Nika Kalatesa.

Kalates, koji ima 31 godinu u rođen je na Floridi, samo tri sezone u karijeri nije nastupao za PAO. Otišao je zajedno sa Željkom Obradovićem na leto 2012, proveo godinu dana u Lokomotivi Kubanj, pa dve u Memfis Grizlisima, iz kojih se 2015. vratio u Atinu i preuzeo “kormilo” od legendarnog Dimitrisa Dijamantidisa.

U jednoj od poslednjih utakmica pre pojave pandemije koronavirusa, u porazu od CSKA od 31 razlike u dvorani “OAKA”, Kalates je pretekao upravo Dijamantidisa na večnoj listi asistenata Evrolige, na kojoj je ispred njega ostao samo još jedan Grk i bivši član PAO, Vasilis Spanulis.

Mediji u Španiji i Grčkoj pišu da je trener Barselone, Svetislav Pešić, voljan da angažuje Kalatesa i da je za to spreman da plati 5,5 miliona dolara za tri godine saradnje. To je manje od onoga što bi Grk zaradio u poslednjoj godini ugovora sa Panatinaikosom, ali i dovoljno dobro u situaciji kada je gazda njegovog kluba, Dimitris Janakopulos najavio drastično rezanje budžeta za sezonu 2020/21.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar