Jeftina Volkswagen Jetta osvojila Kinu, pa kreće na Evropu? (VIDEO)

Model se temelji na Golfu i nudi u tri različite varijante

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Printscreen Youtube

Od septembra prošle godine Volkswagen u Kini prodaje jeftine automobile nove marke Jetta, a potražnja za ovim modelom i dalje raste, bez obzira na epidemiju COVID-19.

Mlađa generacija vozača, podstaknuta strahom od opakog virusa i javnog prevoza, počela je sve više da kupuje četvorotočkaše,a Jetta je primamljiva upravo zbog cene (oko 12.500 evra).

Reč je o modelu koji se temelji na Golfu, i nudi u tri različite varijante: limuzina VA3, SUV VS5 i VS7. Automobili su prilično atraktivni, a ono što upada u oči jeste logo koji izdaleka nalikuje na Dacijin.

Prkosi krizi

Unutrašnjost ima prepoznatljive elemente iz Volkswagenove palete, ali su oprema i kvalitet materijala ispod nivoa VW automobila. U aprilu je, uprkos zdravstvenoj krizi, prodato 13.500 Jetta, a od 2019. ukupno 81.000 primeraka, piše 24sata.hr.

Upravo zbog pomenutog uspeha na Istoku, pojavile su se glasine da će nova VW marka uskoro stići i u EU, mada je to vrlo neizvesno.

Udar na ugled

Modeli s tehnikom i motorima prilagođenima strogim evropskim ekološkim i sigurnosnim standardima sigurno bi bili skuplji nego u Kini. Skeptici tvrde i da Jetta neće nikada doći u Evropu, jer bi kompanija time izgubila deo kupaca i ugleda kao proizvođač čija se vozila graniče s premijum klasom.

S druge strane, Volkswagenu bi svakako dobro došla marka koja će prodavati jeftine automobile, pogotovo kada se očekuje velika ekonomska kriza i pad kupovne moći građana.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar