Zaboravite na mučenje u kuhinji: 10 korisnih trikova za pripremu hrane

Nema više haosa na sve strane

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/089photoshootings

Organizacija i čišćenje kuhinje nisu ni najmanje laki.

Setite se samo koliko puta ste prevrnuli očima kada ste pomislili da treba da operete gomilu šerpi i sudova.

I samo spremanje hrane. Tek to…

Na sreću svih nas, postoji nekoliko fenomenalnih trikova za pomoć u kuhinji, piše kuharica.avaz.ba

Ovo su neki od njih:

Brzo vađenje semenki iz povrća – Upotrebite kašiku za sladoled da biste uklonili semenke iz bundeve ili tikvica. To je najlakši način.

– Pokupite suvišnu masnoću iz jela – Da biste skinuli mast koja pluta u jelu koje ste upravo skuvali možete da umotate kockice leda u krpu i da njome prelazite preko površine hrane. One će se ponašati kao magnet i privući će mast ka sebi. Mast će se skupiti na krpi i sa nje je vrlo lako ukloniti.

Foto/Pixabay/ColiN00B

– Koristite plastičnu foliju kao profesionalni kuvar – Uvek je držite u frižideru. To sprečava njeno lako cepanje i održava lepljivost. Na taj način ćete izbeći sve potencijalne frustracije koje se vezuju za njenu upotrebu.

– Lakše ogulite voće – Ljuštenje voća je nekada naporno. Međutim, ako ga stavite u rernu na 15 sekundi, kora voća će vrlo lako silaziti sa njega. Vredi pokušati.

– Ljušćenje kuvanih jaja – Dodajte malo sirćeta u vodu u kojoj ćete kuvati jaja. To će samu ljusku učiniti manje lepljivom i mnogo lakše ćete ih oguliti.

Foto/Pixabay/stevepb

– Iscedite više soka iz voća – Da biste iscedili i poslednju kap iz limuna, prvo ga ohladite u frižideru, a zatim kuvajte nekih 10 sekundi.

– Rendanje sira bez nereda – Držite sir u frižideru nekih sat vremena pre samog rendanja. On će tako očvrsnuti i neće se lepiti za rende, a i dosta lakše ćete ga posuti po hrani koju pripremate.

– Secite luk bez suza – Stavite luk u frižider na pola sata pre nego što krenete da ga  sečete i pozdravite se zauvek sa tim iritantnim suzama.

Foto/Pixabay/picjumbo_com

– Mudar način za kuvanje testenine – Da biste sprečili penu da se preliva preko vrha lonca i izliva, dijagonalno na njegov gornji kraj stavite drvenu kašiku. Ona sprečava penu da se previše podigne i prelije.

– Pečenje piletine – Uvek držite pileća prsa okrenuta na dole. S obzirom na to da belo meso sadrži najviše mesa, trebalo bi da ga držite što bliže samom izvoru toplote.

Kremasti desert: Uživajte u mekanim PRINCES KROFNAMA koje se tope u ustima (VIDEO)

Najzdravije LAZANJE bez kora: Napravite ih sa spanaćem, tikvicama i piletinom (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar