Protumačite skriveno značenje: VARANJE partnera U SNU može da znači ono čega ste se PLAŠILI

Evo šta vam podsvest poručuje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Unsplash.com/OlegIvanov

Snovi o varanju partnera, između ostalog, mogu da predstavljaju znak da niste dovoljno iskreni prema sebi. To može da se odnosi kako na vašu vezu, tako i na porodicu, prijatelje ili na posao kome niste dovoljno posvećeni.

Pre nego što počnete da paničite, treba da znate da vi niste krivi zbog toga što vaša podsvest vašu vezu ne može da prepozna kao monogamnu.

“Snovi jednostavno ne poznaju granice. Svako može da sanja kako vara partnera. Da li ste se u snu osećali kao da ste izdali partnera i da li ste uopšte bili svesni njegovog postojanja? Zapitajte se da li postoji nešto iz stvarnog života što vam izaziva isti osećaj kao i san. Možda ste u suštini nepravedni prema nekome ili nečemu drugom, a ne prema partneru”, kaže Dajdra Baret, doktorka psihologije, koja se bavi proučavanjem snova na Harvardu.

Foto/Unsplash.com/NickKarvonius

Ona dodaje da metaforičko značenje snova može da nam da odgovor na ova pitanja.

Ako ste sanjali da varate partnera, ovo su neka uobičajena značenja prema rečima stručnjaka:

1. Osećate krivicu zbog nečega u stvarnom životu

“Prema dosadašnjem iskustvu, pozadina snova o varanju leži u tome da osećamo krivicu ili zabrinutost zbog toga što nam nešto u stvarnom životu oduzima vreme i odvlači nas od odnosa sa partnerom i bliskim ljudima”, kaže Baret.

2. Problemi iz prošlosti

“Nevera može biti traumatična i teško se zaboravlja. Čak i nakon nekoliko godina od preljube, emocionalni ožiljak često ostaje. Možda osećate krivicu ili ste nepoverljivi, a uzrok su odnosi iz prošlosti”, kaže Lori Lovenberg, stručnjak za snove.

Foto/Unsplash.com/BrunoVanDerKrann

3. Nešto vam nedostaje u vezi

“Još jedan od čestih razloga varanja u snovima je taj da vam u trenutnoj vezi nedostaje uzbuđenje i strast. U stvari, snovi o varanju često su odraz dinamike u vezi. San o varanju može da bude znak da vam nedostaje sjaj sa početka veze, a u tom slučaju ljudi često sanjaju da partnera varaju sa nekim iz prošlosti, sa kojim su imali veliku strast”, kaže Lovenberg.

4. Neko drugi vam je zapao za oko

“Jedna klijentkinja je sanjala da je prevarila dečka sa kolegom sa posla. Kasnije je shvatila da joj je kolega sa posla zapravo privlačan, ali to nije htela sebi da prizna. To što je sanjala da vara dečka ne znači da će to i da uradi, ali gajenje simpatija, makar bezopasnih, prema drugima je nešto što se stalno događa”, kaže doktorka Baret.

Foto/Unsplash.com/DjimLoic

5. Nezadovoljni ste svojim seksualnim životom

San da ste prevarili partnera može biti odraz nezadovoljstva seksom, bilo da se radi o tome da nemate dovoljno seksa ili da je nekvalitetan.

6. Možda varate nešto drugo

“Dolazili su mi klijenti koji su imali snove o varanju, u trenucima kada su kršili plan svoje dijete ili dok su se bezuspešno lečili od bolesti zavisnosti”, kaže Lovenberg i dodaje da se ljudima takva vrsta krivice u snovima manifestuje kroz varanje partnera.

Prevarena devojka plakala je tri dana, a onda je bivšem poslala na vrata teret zbog kojeg je on plakao još duže (VIDEO)

Mnoge brine neizvesnost: Kako će izgledati BUDUĆNOST DEJTINGA nakon karantina?



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar