RADIKALNE PROMENE: Italijanski ministar potvrdio nastavak Serije A

Fudbalski savez Italije predao je medicinski protokol za utakmice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay

Italijanski ministar sporta Vinćenco Spadafora izjavio je da bi fudbalska Serija A mogla da se nastavi 13. ili 20. juna.

“Radimo na dva moguća datuma za nastavak sezone u Seriji A, a to su 13. i 20. jun. Stigao nam je protokol, koji je vrlo sličan onom koji je usvojen kada je reč o treninzima. U četvrtak ćemo imati definitivnu odluku”, rekao je Spadafora, prenose italijanski međi.

Prema ranijoj odluci italijanske Vlade, zabranjena su sportska takmičenja do 14. juna, ali odluka bi mogla da se promeni ako brojke o novim infekcijama i dalje budu u padu.

Postoji zabrinutost da bi zbog zatvorenih stadiona navijači mogli da se okupljaju u kafićima ili da bi mogli da idu u posete prijateljima koji mogu da gledaju utakmice ako plate prenos.

“U Nemačkoj, Skaj je postigao dogovor o nekoj vrsti prenosa utakmica, tako da bi svakako trebalo razmotriti nešto slično u Italiji kako bi se izbeglo okupljanje navijača u kafićima”, naveo je ministar sporta.

On je nedavno rekao da želi da napravi radikalne promene u fudbalskom sistemu u Italiji, zbog čega bi Serija C mogla da bude smanjena.

“Ova vanredna situacija pokazala je neka kritična pitanja u svetu fudbala sa kojima ćemo se suočiti u reformi, koja će se dogoditi pre kraja leta. Među tim pitanjima je i to da ćemo omogućiti fudbalerkama da postanu profesionalni sportisti”, rekao je Spadafora.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar