Tramp na mukama: Porast nezaposlenosti u svih 50 država

Izveštaj o zaradama od 8. maja pokazao je da je u aprilu izgubljeno rekordnih 20,5 miliona radnih mesta

Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Stope nezaposlenosti porasle su u svih 50 američkih država i okrugu Kolumbija u aprilu, pošto su napori da se obuzda pandemija koronavirusa prisilili kompanije širom zemlje na zatvaranje, saopštilo je danas Ministarstvo rada SAD.

Biro zavoda za statistiku rada saopštio je da su 43 države postavile rekordno visoke stope nezaposlenosti prošlog meseca, a najviša je u Nevadi, državi koja se najviše oslanja na teško pogođeno ugostiteljstvo i prehrambene usluge, javlja Rojters.

Izveštaj o zaradama od 8. maja pokazao je da je u aprilu izgubljeno rekordnih 20,5 miliona radnih mesta, što je najveći pad u američkoj zaposlenosti od velike depresije.

Prema poslednjem izveštaju, više od četvrtine gubitaka poslova koncentrisano u tri najveće američke države: Kaliforniji, koja je izgubila 2,3 miliona radnih mesta; Njujorku, koji je imao najveći broj slučajeva i smrti od kovid-19 u SAD i izgubio 1,8 miliona položaja; i Teksasu, koji je pretrpeo dvostruki udarac zbog pada cena nafte i izgubio 1,3 miliona radnih mesta.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar