Video sam samo vatru i dim, čuo sam krike sa svih strana: Dramatična ispovest preživelog u avionskoj nesreći

Pilot pokušao da sleti kada je na kratko avion dotakao tlo, nakon čega je uzleteo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Sind Press Information Department, via AP

Najmanje 56 osoba je poginulo kada se avion pakistanske nacionalne avio-kompanije sa 99 putnika i članova posade srušio danas na stambenu četvrt u Karačiju, rekli su za Rojters predstavnici dve bolnice gde su doneta njihova tela.

Izvršni direktor “Pakistan internešenel erlajnsa” (PIA) Aršad Malik rekao je, međutim, da je potvrđeno da je 41 osoba poginula u avionskoj nesreći, a pokrenuta je zvanična istraga.

Za sada se zna da su dva putnika preživela među kojima je i Zafar Masud, predsednik Banke Pundžaba koja je saopštila da je on pretrpeo prelome ali da je “svestan i da dobro reaguje”.

Drugi preživeli je inženjer Muhamed Zubair. On je rekao za Džeo Njuz da je pilot pokušao da sleti kada je na kratko avion dotakao tlo, nakon čega je uzleteo. Posle 10 minuta pilot je obavestio putnike da će pokušati da sleti ponovo a zatim je avion pao pri dodiru sa pistom, rekao je Zubair u izjavi koju je dao iz kreveta u bolnici u Karačiju.

“Sve što sam mogao da vidim oko sebe bili su vatra i dim. Čuo sam krike sa svih strana. Dece i odraslih. Video sam samo vatru. Nisam video ljude, samu sam čuo njihove krike”, ispričao je on.

Foto: Tanjug/AP Photo/Fareed Khan

Kaže da je otvorio sigurnosni pojas i da je krenuo ka svetlu, a zatim skočio tri metra.

“Morao sam da skočim dole tri metra da bih došao na sigurno”, rekao je preživeli.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar