Bavarsko pecivo kod nas postaje sve popularnije. Savršeno je samo, ali i odlično je za sendviče. Evo kako možete da napravite ovaj specijalitet kod kuće i tako uštedite novac.
Za najukusnije DOBRO JUTRO: Mirisne i vazdušaste SOMUN LEPINJE, baš kao iz BAKINE KUHINJE (VIDEO)
Za recept je potrebno:
800 gr brašna
200 ml toplog mleka
200 ml tople vode
1 kvasac
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
4 kašičice sode bikarbone
50 ml ulja
Potrebno je aktivirani kvasac sjediniti sa brašnom i dodati so i šećer. Zatim dodajte mokre sastojke – mleko i toplu vodu i ulje. Ovu smešu umešajte dok ne postane glatko testo. Gotovo testo prekrijte folijom ili krpom i sačekajte sat vremena da naraste.
Specijalno za GURMANE: Piletina u jogurtu sa kačkavaljem, zapečena u rerni (VIDEO)
Nakon toga isecite testo na uske komade i oblikujte pecivo kako želite. Kifle su najlakše, a kada se uvežbate možete da probate i sa perecama. Kada sa tim završite u dva litra ključale vode stavite sodu bikarbonu i ubacite pecivo, jedno po jedno. Nakon toga stavire u pleh, i pecite približno 30 minuta na 180 stepeni.
Komentari (0)