Nemački specijalitet: Naučite da spremate domaće bavarsko pecivo

Prvo probajte da napravite kifle

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com/Alexas_Fotos

Bavarsko pecivo kod nas postaje sve popularnije. Savršeno je samo, ali i odlično je za sendviče. Evo kako možete da napravite ovaj specijalitet kod kuće i tako uštedite novac.

Za najukusnije DOBRO JUTRO: Mirisne i vazdušaste SOMUN LEPINJE, baš kao iz BAKINE KUHINJE (VIDEO)

Za recept je potrebno:

800 gr brašna

200 ml toplog mleka

200 ml tople vode

1 kvasac

2 kašičice soli

1 kašičica šećera

4 kašičice sode bikarbone

50 ml ulja

Potrebno je aktivirani kvasac sjediniti sa brašnom i dodati so i šećer. Zatim dodajte mokre sastojke – mleko i toplu vodu i ulje. Ovu smešu umešajte dok ne postane glatko testo. Gotovo testo prekrijte folijom ili krpom i sačekajte sat vremena da naraste.

Specijalno za GURMANE: Piletina u jogurtu sa kačkavaljem, zapečena u rerni (VIDEO)

Nakon toga isecite testo na uske komade i oblikujte pecivo kako želite. Kifle su najlakše, a kada se uvežbate možete da probate i sa perecama. Kada sa tim završite u dva litra ključale vode stavite sodu bikarbonu i ubacite pecivo, jedno po jedno. Nakon toga stavire u pleh, i pecite približno 30 minuta na 180 stepeni.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar