Često vas boli glava? Evo kako brzo da se rešite bolova bez upotrebe lekova

Jabuka i pomada sa mentolom su vaši najbolji prijatelji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com/StockSnap

Ukoliko vas mnogo boli glava a nemate lek u kući, ili ne želite da pijete lekove, postoje jednostavni trikovi koji mogu da otklone bol u glavi u potpunosti.

Jedna od tehnika koje mogu da vam pomognu je da pijete hladnu vodu. Naime, često do glavobolje dođe zato što ne unosimo dovoljno vode tokom dana. Na ovaj način ćemo dati organizmu ono što mu treba, a hladna vode ume i naglo da prekine glavobolju.

Foto/Pixabay.com/Robin Higgins

Masaža vrata takođe može da pomogne. Glavobolja može da bude produkt lošeg držanja. Masažom vrata i rastezanjem možemo da se rešimo glavobolje za manje od 5 minuta.

Magnezijum je takođe odlična pomoć pri uklanjanju bolova. On će opustiti vaše mišiće, ali i dati vašem organizmu ono što mu treba. Preporučuje se magnezijum koji se direktno unosi, ali i šumeći može biti od pomoći. Već ćete se za nekoliko minuta osećati bolje.

Mnogi će se IZNENADITI: Ove namirnice ŠTETE zdravlju vaše KOŽE!

Jabuke i žvake mogu brzo da uklone glavobolju. I ne, ne šalimo se. Bol u glavi može da pruzrokuje rast umnjaka, koji mnoge od nas muče godinama, ili nezgodan položaj vilice. Zvakanjem ćemo se rešiti pritiska koji može da prozrokuje bol.

Mentol i svež vazduh mogu odmah da zaustave bol. Naime, kada počnete da osećate da nastaje glavobolja otvorite sve prozore, ili izađite napolje ukoliko možete. Takođe, masti i pomade sa mentolom nanesite na čelo i slepoočnice, mentol može da ublaži i zaustavi bolove čak i kod migrena.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar