Počinje novi veb serijal: Saznajte sve o domaćoj fotografskoj sceni

Počinje sa emitovanjem 21. maja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Prva sezona video web serijala o domaćoj fotografskoj sceni “Fotodokumenti Portfolio” emitovaće se četvrtkom u 18 časova na Jutjub kanalu NFC Filmarta. Prva epizoda će biti emitovana 21. maja.

Kako su ovo dozvolili? Jedna od najčuvenijih slika na svetu propada (VIDEO)

Video serijal pokrenut je 2019. godine od strane NFC Filmarta iz Požege uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, sa idejom da se na autentičan način predstave domaće prakse u oblasti fotografije, kroz intervjue i prikaze rada autorki i autora različitih generacija, uz odabrane pozitive i pokretne slike iz njihovih opusa i arhiva.

Osmišljen kao prva faza šireg uvida u fotografsku scenu Srbije, “Fotodokumenti Portfolio” u prvoj sezoni od ukupno šest epizoda, predstavlja autorske pristupe, poetike, tematsko-problemske fokuse istraživanja kao i široku oblast interpretacije fotografije, od funkcije dokumenta do umetničkog izraza.

Međunarodni dan muzeja: Besplatan ulaz u Muzej Jugoslavije

Zastupljeni autori su Branimir Karanović, Goranka Matić, Ivan Petrović, Aleksandrija Ajduković, Aleksandar Kelić i Stefana Savić, a urednici serijala su Miroslav Karić, Milica Lapčević i Slađana Petrović Varagić.

Oni se u razgovorima sa autorima dotiču i niza pitanja o poziciji fotografije unutar društvene komunikacije, mrežne razmene i dinamike produkcije vizuelnih sadržaja, njihovog konteksta, značaja i mesta umetničko fotografskih arhiva, kao i drugih pitanja koja su predmet brojnih teorijskih istraživanja.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar