SVI SU U STRAHU: Analitičari objasnili zašto MORA DA SE IGRA FUDBAL!

Ako se lige prekinu, kao što su to učinili u Francuskoj, Holandiji i Belgiji, gubitak bi porastao na više od 6,9 milijardi evra

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/valenciacf.com

Čak i ako se glavne fudbalske lige nastave i završe, najbolji evropski klubovi i dalje će pretrpeti finansijsku štetu zbog pandemije koronavirusa, a ona bi mogla da iznosi neverovatnih 3,9 milijardi evra, objavio je britanski BBC.

Zabrinjavajuće svote objašnjavaju zašto se toliko govori o potrebi završetka svih takmičenja uprkos svim logističkim poteškoćama u organizaciji.

Nemačka Bundesliga je ovog vikenda počela s takmičenjem, a Borusija Dortmund će, na primer, na svaku domaću utakmicu izgubiti oko tri miliona evra jer neće biti gledalaca na stadionu.

Najnovije sportske vesti čitajte i na našoj iOS i android aplikaciji – Objektiv.rs

Poslovni analitičari procenjuju da će klubovi Premijer lige izgubiti oko 900 miliona evra ako će se utakmice igrati bez gledalaca do kraja sezone 2020-21. Veći klubovi trpe najteže gubitke, pri čemu je Mančester junajted izgubio oko 150, a Arsenal 130 miliona evra.

“Potpuno ukidanje prihoda od utakmica najveća je bojazan u ovom trenutku jer su ti prihodi jednostavno isključeni”, rekao je Čarli Maršal, izvršni direktor udruženja evropskih klubova.

“To je finansijski poražavajuće za sve klubove, posebno one koji se oslanjaju na velik broj navijača”, dodao je Maršal.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Instagram – Objektiv.rs

Deo stručnjaka smatra kako će ova kriza pozitivno izednačiti snage na terenu, međutim drugi smatraju kako finansijska sredstva koje generiše elita pokreću igru, kroz tržište transfera i vrednija takmičenja.

“Najpopularniji klubovi u Evropi glavni su pokretači na tržištu transfera i na tržištu medijskih prava, što ima domino efekat na čitav sistem. Ekonomski gledano, što duže traje kriza, klubovi će imati sve manje prihoda. Zbog toga postoji puno neizvesnosti i straha u celoj fudbalskoj industriji, oglašavanju, marketingu oko toga šta će nam doneti budućnost”, smatra Maršal.

TUGA: Poginuo sin poznatog fudbalera! (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar