Dirljiva scena u Nikšiću: Ćerke uhapšenog sveštenika policajcima poklonile ruže (VIDEO)

U trenutku kada je ispred kapije policije stala interventna policijska jedinica, građani su je pozdravili aplauzom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Nekoliko stotina građana okupilo se večeras ispred Centra bezbednosti u Nikšiću, gde se nalaze uhapšeni episkop budimsko-nikšićki Joanikije i još sedam sveštenika Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Kako prenose podgoričke Vijesti, u trenutku kada je ispred kapije policije stala interventna policijska jedinica, građani su je pozdravili aplauzom.

Okupljeni su skandirali “Ne damo vladiku”, “Milicijo naša mila, ne slušajte više Mila” i “Ustala je Crna Gora, svetinja se branit mora”, a izgovarali su i molitvu Oče naš.

Devojčice, među kojima su bile i ćerke uhapšenog sveštenika Slobodana Jokića, ostavile su ruže ispred kordona policije na ulazu u CB Nikšić.

U Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog i večeras je služen moleban, nakon kojeg se okupljenim vernicima obratio iguman manastira Bijela Isaija Krgović.

On je rekao da “svedočimo da oni su koji ne žele mir zatočili episkopa Joanikija i sveštenike”.

“Daće Bog da mi mirno i spokojno tražimo mir od Gospoda, a ako stradamo, neka to bude u istini i pravdi, a ne iz mržnje ma prema bilo kome, samo iz ljubavi i pravde. Svedoci smo da nažalost i toga ima dosta što nam je pokazano i sinoć na ulicama Nikšića, Pljevalja i Andrijevice”, kazao je iguman Isaija.

Poručio je prisutnima da se mole za ljude u bolnicama, zatvorima i još jednom izrazio nadu da će nadležni pustiti vladiku Joanikija i sveštenike na slobodu.

Protesti u više crnogorskih gradova izbili su zbog hapšenja vladike Joanikija i više sveštenika SPC.

Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije i osmorica sveštenica SPC koji se nalaze u pritvoru od utorka uveče, sutra u 10 sati biće izvedeni pred istražnog sudiju, saznaje nezvanično “Blic”. Sudija po zakonu ima dve mogućnosti – da ih puste da se brane sa slobode ili da im odredi pritvor u trajanju do 30 dana.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

MARŠIRA Crna Gora, ustali Žabljak i Budva: Vernici traže OSLOBAĐANJE vladike Joanikija (VIDEO)



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar