Posni pasulj svi obožavamo, a ovaj se ne razlikuje od mrsnog: Savršen i ukusan ručak za celu porodicu

Ovaj recept za posni pasulj će vam postati omiljeni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ededchechine

Za sve koji prate post, recept koji ne treba zaobići jeste pasulj. Pasulj je veoma hranljiva namirnica i u bilo kom obliku je mnogima i uvek rado viđen na trpezi.

Po ovom receptu posni pasulj se priprema veoma lako i svako ga može bez muke napraviti.

Sastojci za posni pasulj:

  • 500 g pasulja
  • 2-3 srednje šargarepe
  • 3 srednja krompira
  • velika kašika aleve paprike
  • 1 glavica manjeg crnog luka
  • biber
  • so
  • ulje

Priprema posnog pasulja:

Jutro pre pripreme, dobro bi bilo da properite zrna pasulja u nekoliko voda i ostavite potopljena nekoliko sati.

Ako ste to uradili, prokuvajte pasulj u drugoj vodi. Ukoliko niste, prokuvajte pasulj u dve vode. Dok se on krčka u drugoj vodi, izdinstajte crni luk na ulju i pred kraj mu dodajte alevu papriku uz dodavanje vode.

U šerpu u kojoj se kuva pasulj, treba biti nešto više od pola vode u šerpi. Dodajte izdinstani luk sa mlevenom paprikom, so i biber i preklopite. Po želji, dodajte malo sirćeta. Povremeno dolivajte vodu.

Pasulj ostavite da se krčka sat vremena, a 20 minuta pred kraj dodajte šargarepu i krompir.

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar