Za sve koji prate post, recept koji ne treba zaobići jeste pasulj. Pasulj je veoma hranljiva namirnica i u bilo kom obliku je mnogima i uvek rado viđen na trpezi.
Po ovom receptu posni pasulj se priprema veoma lako i svako ga može bez muke napraviti.
Sastojci za posni pasulj:
- 500 g pasulja
- 2-3 srednje šargarepe
- 3 srednja krompira
- velika kašika aleve paprike
- 1 glavica manjeg crnog luka
- biber
- so
- ulje
Priprema posnog pasulja:
Jutro pre pripreme, dobro bi bilo da properite zrna pasulja u nekoliko voda i ostavite potopljena nekoliko sati.
Ako ste to uradili, prokuvajte pasulj u drugoj vodi. Ukoliko niste, prokuvajte pasulj u dve vode. Dok se on krčka u drugoj vodi, izdinstajte crni luk na ulju i pred kraj mu dodajte alevu papriku uz dodavanje vode.
U šerpu u kojoj se kuva pasulj, treba biti nešto više od pola vode u šerpi. Dodajte izdinstani luk sa mlevenom paprikom, so i biber i preklopite. Po želji, dodajte malo sirćeta. Povremeno dolivajte vodu.
Pasulj ostavite da se krčka sat vremena, a 20 minuta pred kraj dodajte šargarepu i krompir.
Komentari (0)