Da li ste čuli za miš-maš? Bugarska kajgana je ceo svet očarala ukusom, a sprema se začas

Bugari spremaju kajganu na najlepši način, obavezno je isprobajte!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/scrambled eggs

Miš-maš je tradicionalni bugarski specijalitet, a priprema se od jaja, feta sira, paradajza, luka i pečenih paprika. Vrlo je zasitan i zdrav obrok prepun proteina koji je baš lako sprema, a ni ne košta puno.

Sastojci za miš-maš:

3 sveče paprike
3 paradajza
1 glavica luka
2 čena belog luka
350 g feta sira
5 jaja
2 kašike svežeg naseckanog peršuna
so
biber
ulje

Način pripreme:

U većem tiganju zagrejte ulje i dodajte seckani luk. Pržite ga dok ne omekša i postane staklast.

Dodajte sitno iseckane paprike i pržite još nekoliko minuta.

Zatim dodajte paradajz i kuvajte dok se tečnost iz paradajza ne smanji i sos malo ne zgusne.

U posudi umutite jaja i blago ih posolite. Dodajte ih u tiganj s povrćem i mešajte dok se ne zgusnu po vašem ukusu.

Mrvljeni sir dodajte pred kraj kuvanja i lagano ga umešajte u smesu.

Posolite i pobiberite po ukusu (pazite s količinom soli, jer je sir često dovoljno slan).

Po želji, dodajte seckani svež peršun kao ukras.

Bugarska kajgana se obično služi topla, uz svež hleb ili tost.

Izvor: Stil

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar