“PUSTITE ME VIŠE DA UMREM!” Medicinska sestra se 2 meseca bori sa koronom, kraj ni na vidiku

Nije vegetarijanac, jake je konstitucije, nema dijabetes a ni povišen pritisak, a virus NE prolazi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Engin_Akyurt

Kažu da ima mnogo asimptomatičnih slučajeva koronavirusa u svetu. Kažu i da je najviše onih sa blažom kliničkom slikom.

Nažalost, ima i onih sa teškom slikom koji završe na respiratoru, a još gore, i više od 280.000 njih koji su izgubili bitku.

Gde je tu Darlin Kravec? U koju grupu obolelih? Ni u jednu! Ona je priča za sebe.

Foto: Privatna arhiva/Facebook

Medicinska sestra iz Vašingtona već punih osam nedelja bije bitku sa koronavirusom. Taman kad pomisli da se oporavlja, naredno jutro vraća se u bolnicu. Ponekad i na respirator! A onda posle 2-3 dana skidaju je s njega i deluje da je pobeda na vidiku.

“Hoću li više ustati sa ovog kauča? Nije mi ni gore ni bolje. Ne znam gde sam više. Šest nedelja se već družim s respiratorom. Imam 52 godine. Ne spadam u stariju grupu bolesnika. Vegetarijanac sam. Nemam dijabetes, nemam visok pritisak. Nisam nikad bila bolešljiva, prema tome – šta mi se više kog đavola dešava?!”, zapitala se Darlin čiju priču iz dana u dan prenosi Vašington post.

Foto: Pixabay/soumen82hazra

Njeno stanje bukvalno se menja iz dana u dan i nijednom dosad nije mogla da kaže da je na putu ka pobedi. Što je još gore, temperatura joj se stalno vraća.

“Sestra sam već 30 godina. Znam kako se daju doze i šta predstavljaju. Pojma nemam više ni šta mi daju. Svakog dana imam neki novi simptom. Sad mi se vrti u glavi, gušim se, grebe me u grlu, kad ustanem uši mi zuje do besvesti. Ovaj virus je, ljudi, toliko divlji i nepredvidiv da ne možete da zamislite”, kaže ogorčena Darlin.

10 slika koje dokazuju da će nam maske OSTATI deo novih života (FOTO)

A onda je narednog dana nema u izjavi za Vašington post! Ponovo joj je pozlilo. I tako u krug.

“Kad sam pri sebi svo vreme pokušavam da shvatim šta se dešava, da uhvatim bilo kakvu nit. To nam je u ljudskoj prirodi. Da stalno tragamo za odgovorima. Izluđuje me više sve ovo. Pustite me više da umrem! Ne mogu više. Sad su tu i napadi panike, srce hoće da mi iskoči iz grudi. Dokle više”, pita se medicinska sestra koja već dva meseca bije najvažniju bitku u životu.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs 



Izvor: Objektiv.rs, Washington post

Komentari (2)

Ostavite komentar