TEŠKE OPTUŽBE na račun Kine i Severne Koreje: Američke tvrdnje ponovo uzburkale svetsku javnost

Vlasti Severne Koreje tvrde da u toj zemlji nema potvrđenih slučajeva koronavirusa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YT

Američki državni sekretar Majk Pompeo izdvojio je Kinu i Severnu Koreju kao zemlje u kojima se događaju “loše stvari” pošto vlasti stanovništvu uskraćuju informacije.

U intervjuu za jednu radio stanicu, Pompeo je rekao da u njegovoj zemlji vladu na odgovornost pozivaju mediji, navodi južnokorejska novinska agencija Jonhap.

“Gledajući šta se u današnje vreme događa unutar drugih zemalja u kojima informacije bivaju uskraćene – bilo da se to dešava u Severnoj Koreji ili u Kini, gde ljudi nemaju pristup osnovnim informacijama – možete videti da se dešavaju loše stvari”, dodao je Pompeo.

“Neko je bio glup”: Tramp ne odustaje od svoje teorije o nastanku virusa

“Komunistička partija Kine pokušala je da suzbije informacije o (korona) virusu, o tome gde se on prvo pojavio, kako je sve počelo i kako je on prenošen između ljudi, pa je čak iskoristila Svetsku zdravstvenu organizaciju da bi širila tu tezu”, rekao je Pompeo.

Kako podseća Jonhap, vlasti Severne Koreje tvrde da u toj zemlji nema potvrđenih slučajeva koronavirusa a, barem javno, odbile su pomoć Sjedinjenih Američkih Država u borbi protiv pandemije.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar