Karfiol sa šampinjonima i belim lukom (RECEPT)

Egzotični ukus jela zavisi od vrste pečuraka koje izaberete

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Skyler Ewing

Navikli smo da se karfiol priprema u bešamel sosu, najčešće obaren, a u najjednostavnijem obliku u salati sa belim lukom i biberom. Ovoga puta karfiol se prži u tiganju i spaja sa šampinjonima, dok je parmezan dodatak u tanjiru. Šampinjone možete zameniti i nekim drugim pečurkama, za neverovatan ukus predlažemo šitake.

Sastojci:

1 glavica karfiola, isečena na cvetove

2 kašike maslinovog ulja

3 čena belog luka, sitno iseckana

225 g šampinjona, isečenih

So i crni biber po ukusu

1/4 kašičice ljute crvene paprike

2 kašike svežeg peršuna, sitno iseckanog, za dekoraciju

Rendani parmezan, za serviranje

Priprema

Iseckajte karfiol na cvetove. Isperite ga hladnom vodom, dobro ocedite i osušite papirnim ubrusom. Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno iseckan beli luk i pržite oko 1 minut, neprestano mešajući dok ne zamiriše. Ubacite cvetove karfiola u tiganj, pržite oko 5-7 minuta, povremeno mešajući, dok karfiol ne omekša i postane zlatno braon. Dodajte isečene pečurke u tiganj i kuvajte još 5-7 minuta, ili dok pečurke ne omekšaju i porumene. Posolite, pobiberite i dodajte ljutu crvene papriku, po ukusu. Dobro promešajte da se sve sjedini. Skinite tiganj sa vatre i prebacite pripremljen karfiol i pečurke u tanjir za serviranje. Dekorišite sveže iseckanim peršunom. Po želji, pospite rendanim parmezanom pre serviranja.

 

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar