Kremasti desert od bundeve: “Pumpkin fluff” bogatog ukusa

Priprema se za veoma kratko vreme, i lagane je strukture

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Chris Robert

Veruje se da je “Pumpkin Fluff” nastao iz ljubavi prema jednostavnim, nepečenim desertima u Americi sredinom 20. veka. Kombinujući praktičnost sa klasičnim ukusom bundeve, brzo je postao omiljen na porodičnim okupljanjima, prazničnim večerama i drugim događanjima.

Šta “Pumpkin Fluff” čini toliko neodoljivim? Sve se svodi na savršenu ravnotežu ukusa i tekstura. Kremasta baza u kombinaciji sa bogatim, začinjenim ukusom bundeve stvara desert koji je lagan, ali punog ukusa.

Sastojci:

 pire od bundeve 500 g

1 pakovanje instant pudinga od vanile

1 čaša šlaga

½ kašičice cimeta

¼ šolje smeđeg šećera

Dodatni sastojci za pojačan ukus:

Seckani orašasti plodovi, poput pekana ili oraha, za hrskavu teksturu.

Malo ekstrakta vanile za pojačanje ukusa.

Uputstvo:

U velikoj posudi za mešanje dodajte pire od bundeve i instant puding od vanile. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Puding će zgusnuti bundevu, dajući joj bogatu teksturu. Pospite cimet i smeđi šećer. Dobro promešajte, kako bi začini bili ravnomerno raspoređeni u smesi.

Pažljivo umešajte šlag. Ovo je ono što čini vaš “Pumpkin Fluff” penastim! Pazite da ne preterate s mešanjem kako biste zadržali prozračnu teksturu. Ako je vaš “Pumpkin Fluff” previše gust, možete ga razblažiti dodavanjem još malo šlaga. Ako je previše tečan, ostavite ga u frižideru 30 minuta do sat vremena. Puding će se nastaviti zgušnjavati kako se hladi.

Poslužite “Pumpkin Fluff” ohlađen, bilo kao samostalni desert ili uz razne dodatke poput krekera sa cimetom, kriškom jabuke ili keksića sa đumbirom. Takođe je fantastičan kao fil za pitu ili složen u čaši sa drugim slatkišima.

Ako volite da dobije hrskav ukus, dodajte seckane orašaste plodove ili izmrvljen keks.

 

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar