Tajni recept beogradskih poslastičara: Ovako se pravi pariska torta

Upamtite ovaj nezaboravni recept

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/American Heritage Chocolate

Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban, zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake, on je i raskošan u isti mah.

Sastojci:

10 jaja
200 gr šećera
250 gr brašna
40 g kakao praha

Za fil:

1.5 l nelupanog šlaga, tj. slatke pavlake
150 gr čokolade
250 gr šećera
Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom, postepeno dodati žumanca, brašno i kako. Ispeći i kada se ohladi iseći na četiri tanke kore.

Kuvati 1/2 l pavlake, 100 gr čokolade i 50 gr šećera. Stalno mešati da ne zagori. Kad počne da vri, skinuti sa vatre i ostaviti da se potpuno ohladi i stegne. Zatim izmešati sa litar šlaga i 200 gr šećera. Mutiti mikserom dok se ne sjedini. Filovati u tri sloja i sa strane.

 

Izvor: lepaisrećna

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!