Izuzetno visoke temperature ovih dana nikako nam nisu inspirativne za kuvanje. Svaka pomisao na neko grejno telo, makar to bila i ringla, bukvalno nas plaši. Zato smo potražili savete i recepte kako da se hranimo ovih dana, a da ne moramo da kuvamo, a uz sve to da obrok bude kvalitetan, ukusan, nutritivno bogat i da nas zasiti.
Nutricionisti predlažu da probamo sa salatom od tunjevine i pasulja – to može da zvuči kao malo neobična kombinacija, ali verujte, kad jednom probate ovu salatu, biće vam jasno da je savršen obrok. A što je navažnije, šporetu ne moramo ni da priđemo da bi je pripremili.
Sastojci:
1 konzerva tunjevine (komadi, ne komadići)
1 konzerva pasulja
1 ljubičasti luk ili srebrenjak
maslinovo ulje
jabukovo sirće ili limun
so, biber
Priprema:
Luk iseckajte na “rebrca”, tunjevinu i pasulj iz konzerve dobro ocedite. Najlakše je da ih sipate u cediljku i ostavite desetak minuta da se sve lepo ocedi. U činiji pomešajte oceđenu tinjevinu, pasulj i luk. Napravite preliv za salatu od maslinovog ulja, sirćeta (ili limunovog soka ako više volite), začinite solju i biberom (po ukusu). Odozgo ,ako želite da se salata i “zazeleni”, možete da pospete i nekog suvog začine – peršuna, mirođije ili origana – odaberite onaj koji najviše volite.
Komentari (0)