Gradonačelnik Milana užasnut: Veliki broj šetača na ulicama i pored pravila socijalnog distanciranja

Kontrole će biti pojačane, a ako se stvari ne promene, taj deo grada biće zatvoren, zapretio je gradonačelnik

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen

Gradonačelnik Milana Bepe Sala izrazio je užasnutost velikim brojem ljudi koji su, i pored toga što pravila socijalnog distanciranja i dalje važe, sinoć šetali pored vodenih kanala u tom italijanskom gradu, ignorišući opasnost od zaraze korona virusom.

Kako navodi CNN, pojavile su se i fotografije na kojima se duž kanala može videti mnoštvo šetača, a Sala je slike nazvao “sramnim”.

Kontrole će biti pojačane, a ako se stvari ne promene, taj deo grada biće zatvoren, zapretio je gradonačelnik u svojevrsnom ultimatumu.

Prema poslednjoj odluci nadležnih, u Italiji je od ponedeljka u toku druga faza borbe protiv korona virusa, a stanovništvo sada može da napušta domove radi odlaska na posao, nabavke namirnica ili posete članovima porodice, kao i iz zdravstvenih razloga i radi sportskih ili drugih fizičkih aktivnosti na otvorenom.

Javna okupljanja su i dalje zabranjena, a obavezno je održavanje međusobne distance od jednog metra, navodi CNN, podsedćajući da je Milan prestonica Lombardije, korona virusom najteže pogođenog regiona Italije, gde je zabeležena gotovo polovina ukupnog broja smrtnih slučajeva u toj zemlji, koji iznosi oko 30.000.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar