Znamo i razumemo da danas nije lako biti srpsko dete na KiM: Petković sa mališanima iz južne pokrajine

On je deci poželeo lep boravak u glavnom gradu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/ petarpetkovic.kim

Petar Petković, direkotor Kancelarije za KiM primio je danas mališane sa Kosova i Metohije koji već nekoliko dana borave u Beogradu u organizaciji Humanitarne organizacije “Srpska solidarnost” i Kancelarije.

Ukupno 32 dece sedmog razreda osnovnih škola iz Goraždevca, Osojana, Velike Hoče, Orahovca, Banja i Crkoleza i njih troje iz Kosovske Mitrovice je tokom prethodnih dana obišlo neke od najznačajnih znamenitosti u našem glavnom gradu, među kojima i Narodnu Skupštinu, Narodno pozorište, Hram Svetog Save, Avalski toranj, a danas su uz pratnju kustosa u Palati Srbija videli i umetnička dela ovog zdanja u kome se održavaju najvažnije državne posete i sastanci.

-Priznali su mi da im se od svega što su videli najviše dopao Hram Svetog Save, pa sam iskoristio priliku da im kažem koliko je država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem uložila u obnovu ovog dragulja srpske verske baštine, a ujedno sam im i preneo pozdrave našeg predsednika Aleksandra Vučića, naveo je Petković na Instagramu.

On je deci poželeo lep boravak u glavnom gradu i poručio da će država Srbija i Kancelarija za Kosovo i Metohiju uvek biti uz njih i učiniti sve što je u našoj moći da im ulepšamo odrastanje jer znamo i razumemo da danas nije lako biti srpsko dete na KiM.

-Kancelarija je podržala ovu ekskurziju naših osnovaca kao što je podržala i brojna putovanja, letovanja i zimovanja za naše najmlađe sa KiM i nastavićemo i dalje da pomažemo posebno mladima jer su oni budućnost našeg Kosova i Metohije, naveo je Petković.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar