Kakav bre slučaj Tadić?! Imamo važnu utakmicu, ko pobedi neka plati pivo! – Piksi najavio meč sa Slovencima

Piksi i Mitrović odgovarali su na pitanja medija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Fudbalski savez Srbije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi i napadač Aleksandar Mitrović obratili su se medijima pred drugi meč grupne faze Evropskog prvenstva.

Nakon prvog meča i poraza od Engleske od 1:0, pred Orlovima je drugi izazov u Nemačkoj. Meč sa Slovenijom zakazan je za četvrtak u 15 časova i biće veoma važan za našu reprezentaciju.

Piksi i Mitrović su se obratili medijima i odgovarali na pitanja medija.

Selektor je najpre najavio promene u odnosu na meč sa Engleskom.

“Biće dve promene u odnosu na meč sa Engelskom”

Zatim se dotakao slučaja Tadić.

“Ništa spektakularno, izvinio se i to je to. Možete ga očekivati u startnoj postavi. Sada je najvažniji meč sa Slovenijom” – rekao je Piksi.

Foto: Fudbalski savez Srbije

Objasnio je zbog čega nije raspoložen.

“Stalno traže da se skeniramo, kao da ulazimo na u NASA, ne na rampu”

O motivaciji pred Sloveniju?

“Ovaj, sve se briše, pobeda se piše, uobičajena kao i svaka utakmica. Održite sastanak, kažete šta imate, svesni su važnosti ovog turnira, ovog Evropskog prvenstva, ako ti se pruži šansa da uradiš nešto više, treba da iskoristiš. Motivisanost nemojte da brinete, momci su spremni, vidim po treningu da je bilo fenomenalno. Biće u potopunosti spremni da odgovore na izazov koji se zove Slovenija” – rekao je Stojković.

Jasno je istakao da se ide na pobedu.

“Mi sutra izlazimo na teren da se borimo, svidelo se to vama ili ne. Sloveniju treba da dobijemo, to je cilj. Nećemo sigurno ići sa razmišljanjem o drugom rezultatu, e sad… Biće dobra utakmica, to je sigurno, atmosfera takođe, prava fudbalska, biće dosta Sloveaca, biće Srba i to je lepo. Verujem da će posle zajedno otići na pivo, pa ko pobedi pa neka plati. Biće dobro, radujemo se, ali cilj je da pobedimo” – odgovorio je Piksi na pitanje novinara iz Slovenije.

Dotakao se i Slovenaca.

“Oni i da hoće, ne mogu. Igraju kako igraju, znate da igraju 4-4-2, da su Šporar i Šeško oni koji prave razliku, da te duge loptu mogu biti neprijatne. Treba da budemo pametni i osujetimo te stvari da dozvolimo da se jurimo s njima u prostoru. Sistem nije iznenađenje, ali samo to da se obrati pažnja, kad smo razgovarali o tome, imaćemo i video analizu, da igrači dobiju punu informaciju što se tiče protivnika”.

Zatim je i Mitrović naglasio da bi voleo da postigne pogodak.

“Ja se nadam, dva puta smo igrali, bili smo bolja ekipa, pobedili smo 4:1, pa 2:2. Bili smo bolji u toj drugoj utakmici, dominirali, ali sad su drugačije okolnosti i sigurno da ćemo ući drugačije u utakmicu, a ja se nadam da ću nastaviti taj niz. Bilo bi lepo da dam gol i dobijemo utakmicu, ali i da ne dam gol, a da dobijemo, bilo bi prelepo” – rekao je Mitrović.

Piksi naglasio da je podrška ključ.

“Podrška znači, videli ste šta smo imali u Gelzenkirhenu, a sutra će biti veliki, veliki broj, to je dodatni motiv za nas i predstavlja jednu odgovrnost na kraju krajeva, ne igrate sami za sebe, imate odgovornost prema nekome. Osećamo to, dobro je da se reprezentacija voli i podržava, stalno se borimo iz utakmice u utakmicu u ponašanju koje imamo kako van terena, tako i na njemu, da budemo primere kako se bori i kako se igra za svoje navijače, za svoj narod”.

Foto: Fudbalski savez Srbije

Zatim i Mitrović detaljnije o sutrašnjem rivalu.

“Pa dobro, ne bih rekao šta su slabge tačke, možemo pričati posle. Ali, svaka ekipa ima mane, vrline i mane, vrline ćemo pokušati da oduzmemo, a mane da iskoristimo. Tako da, generalno kao što sam rekao, ne mora tu mnogo tša da se krije u današnjem fudbalu se sve zna ko igra, šta igra, uz analize se sve zna. Znamo sve. Imaju mane i pokušaćemo da iskoristimo”

Piksi  se prisetio utakmice sa Slovenijom.

“Problem je što Srbija nema mene danas, šalim se, sećam se naravno, dobra utakmica, mislim da je jedna od najboljih utakmcia na tom prvenstvu, Slovenija je imala odličan tim, Katanec na klupi, da ne govorim imena. Uhvatili su nas na brzinu, Siniša Mihajlović je dobio crveni karotn, a onda se desilo čudo. Verovali smo da možemo i eto. Slovenija nije iskoristila prednost, atraktivna utkamica i ostaje za pamćenje.”

I Mitrović pamti.

“To su moja prva sećanja, budi jako lepe uspoemene, tad sam krenuo da pratim, da se interesujem od tog perioda. Sećam se fenomenalne utakmice od očaja do sjaja, utakmcia u kojoj je bilo svega, golova, kartona, a na kraju jedna od najlepših utakmica, golova Savinih i druga utakmica, lepo sećanje i nadam se da ćemo sutra i mi da odigramo lepu utakmicu, samo se nadam da ćemo mi slaviti i tim nekim klincima da probudimo interes za fudbal, da se i svi sećaju te sutrašnje utakmice kao ja tog starog.”

Istakao je selektor da Srbija nije favorit.

“Nismo favoriti, krenuli ste super, osvojili ste bod, što bismo mi bili? Nije opterećenje, teška utakmica, biće mnogo teška i mislim da je Slovenija jedna jako jaka, ko god misli da je Slovenija lak protivnik, taj se vara, motivisana, Kek je odličan trener, igrači su odlični i ekipa koja svakom može da napravi problem. Sa druge strane, mi gledamo sa naše pozicije, želimo i hoćemo da pobedimo Sloveniju, sportski i ljudski je razmišljati i radimo sve na tome da vas pobedimo sutra. Ako budete bolji i ako zaslužite, mi ćemo čestitati i idemo dalje. Ali da ćemo staviti u problem, to je sigurno. Nemajte dilemu. Ali moramo biti pametni, da vi nas ne kaznite dugim loptom i sa Šeškom i Šporarom, to je to.”

Opterećenje?

“Nema tu favorita, izašli smo da odigramo dobro, nije razmišljanje o rezultatu, izađeš, pokaži šta znaš i koliko možeš, tako će biti i sutra, pa će doći Vikinzi, pa ćeš s njima da se tučeš i da vidiš da ih pobediš. Teška je svaka i ova sutra će biti teška, ali… Ja ne bih bio ovde, ako ne verujem, a onda je sve bezveze, ja verujem u moje momke, verujem u reprezentaciju i mislim da možemo do pobede. To nije potcenjivanje Slovenije, cenim i poštujem ono što igraju i kako igraju.”

Standings provided by Sofascore


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar