Otvoren Vizitorski centar arheološkog lokaliteta Caričin grad u Lebanu

Centar se nalazi na području Parka prirode "Radan"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/ ministarstvozzs

Otvoren je Vizitorski centar arheološkog lokaliteta Caričin grad u Lebanu, koji se nalazi na području Parka prirode „Radan“.

Centar za posetioce smešten na zaštićenom području od nacionalnog značaja, koje je jedan od bisera prirode Srbije, deo je projekta povezivanja arheoloških lokaliteta Pločnik i Caričin grad sa Spomenikom prirode „Đavolja varoš“. Kao deo vizije „Skok u budućnost – Srbija 2027“, u planu je dalje povezivanje sa Prolom, Lukovskom, Kuršumlijskom i Sijarinskom banjom.

Foto: Instagram/ ministarstvozzs

Pored projekta izgradnje Vizitorskog centra, Ministarstvo zaštite životne sredine je u cilju unapređenja kvaliteta života lokalnog stanovništva 2023. godine na teritoriji Parka prirode „Radan“ finansiralo izgradnju puta Donji Gajtan – Gornji Gajtan.

Foto: Instagram/ ministarstvozzs

Novi objekat namenjen posetiocima Caričinog grada otvorila je predsednica Narodne Skupštine Srbije Ana Brnabić, a prisustvovali su ministar kulture Nikola Selaković, supruga predsednika Srbije Tamara Vučić, pomoćnica ministarke zaštite životne sredine Jasmina Jović i drugi zvaničnici.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ministarstvo ZŽS (@ministarstvozzs)Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar