Veće plate za prosvetne radnike! Vučević najavio povećanje plata za zaposle u prosveti

Vučević je pozvao sindikate da se nastavi sa dijalogom, koji je i doveo do ispunjenja velikog broja zahteva za unapređenje rada i položaja zaposlenih u prosveti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević sastao se danas sa delegacijom reprezentativnih sindikata u prosveti sa kojima je razgovarao o njihovim zahtevima za unapređenje uslova rada u obrazovnom sistemu i ponovio da Vlada Srbije radi sve kako bi se poboljšao status svih radnika u prosveti.

Vučević je pozvao sindikate da se nastavi sa dijalogom, koji je i doveo do ispunjenja velikog broja zahteva za unapređenje rada i položaja zaposlenih u prosveti.

Premijer je istakao da je zbog razumevanja značaja ulaganja u obrazovanje kao investicije za budućnost države, Vlada Srbije potpisala Protokol kojim je predviđeno povećanje plata za prosvetne radnike i da se istim iskazuje težnja za izjednačavanje početne plate nastavnika sa prosečnom platom u Republici Srbiji do januara 2025. godine.

U skladu sa Protokolom Vlade Srbije i reprezentativnih sindikata u prosveti, postignut je dogovor o tome da se za mesec dana predsednik Vlade Miloš Vučević ponovo sastane sa predstavnicima sindikata. Predstavnici sindikata su obavešteni o tome da se radi na smanjenju administracije u smislu korišćenja novih funkcionalnosti eDnevnika i najavljen dalji zajednički rad na izmenama i dopunama posebnih kolektivnih ugovora.

Takođe, sledeće nedelje biće formirane radne grupe Vlade Srbije za osnovno, srednje i visoko obrazovanje odraslih, kako bi se nastavio rad u kontinuitetu.

Na sastanku je rečeno da će nacrt teksta Zakona izmena i dopuna Krivičnog zakonika, a koji se odnosi na napad na lice zaposleno u obrazovnoj ustanovi, biti usvojen do kraja godine. Sastanku su prisustovali predsednici i predstavnici Sindikata radnika u prosveti Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“.Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar