“Ako dirnete ruske novinare, strani dopisnici će otići kući!”

Zaharova je na svom Telegram kanalu skrenula pažnju na "salvu gnevnih članaka" u zapadnim medijima povodom recipročnog odgovora ruske strane na ničim motivisano proterivanje dopisnika jednog ruskog medija iz Austrije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ Sky News

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova upozorila je zapadne zemlje da će u slučaju daljeg ugnjetavanja ruskih novinara, Moskva nastaviti uzvratno proterivanje predstavnika stranih medija.

Zaharova je na svom Telegram kanalu skrenula pažnju na “salvu gnevnih članaka” u zapadnim medijima povodom recipročnog odgovora ruske strane na ničim motivisano proterivanje dopisnika jednog ruskog medija iz Austrije.

Ona je podsetila da je u svojstvu uzvratne mere oduzeta akreditacija novinarki moskovskog biroa Austrijske radio-televizije (ORF) Mariji Knips-Viting, iako nikome u redakcijama tih “glasnika slobodnog sveta” nije bilo neprijatno što se u tekstu njihovih objava pominje izrazito recipročan karakter ove mere.

– Koristim ovu priliku da još jednom upozorim Zapad: ako dirnete naše novinare, otići će kući i drugi dopisnici – poručila je Zaharova.

Prema njenim rečima, ti uobičajeni žučni izlivi na stranicama žute štampe pri bilo kakvom spominjanju Rusije uopšte i posebno položaja njihovih zaposlenih, u oštroj su suprotnosti sa onim što ti sami dopisnici nezvanično govore, pričajući o potpunoj udobnosti boravka u Rusiji.

 Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar