Učenik verbalno i fizički napao nastavnicu muzičkog: Incident u beogradskoj osnovnoj školi

Napad se dogodio juče, a usledio je nakon razgovora koji je učenik imao sa razrednim starešinom i zamenikom direktora škole kod kojih ga je uputila napadnuta nastavnica jer je pušio elektronsku cigaretu u učionici

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Aleksandru Stanković, nastavnicu muzičkog vaspitanja u Osnovnoj školi “Vasa Pelagić” u Beogradu, verbalno je i fizički napao učenik šestog razreda te škole, saopšteno je iz Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Napad se dogodio juče, a usledio je nakon razgovora koji je učenik imao sa razrednim starešinom i zamenikom direktora škole kod kojih ga je uputila napadnuta nastavnica jer je pušio elektronsku cigaretu u učionici.

Učenik joj se tada obratio rečima „šta je, šta hoćeš, marš tamo, ko te je šta pitao“, odgurujući je rukama, navode iz sindikata.

“Ovakvi incidenti pokazuju da se nasilje u školama ne smanjuje, da poboljšanja u pogledu bezbednosti nastavnika nema, i da je mera trenutne suspenzije iz nastave, prema predlogu Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije, neophodna za normalizaciju nastavnog procesa koji je već dugo talac nasilnih pojedinaca”, saopšteno je iz sindikata.

 Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Unuk ide u vrlo dobru, skoro pa elitnu skolu. Oslobodjen mature jer je 5.0 s ocenama. Mobitele ostavljaju dok ne podju kuci. Nekidan su slavili malu maturu, u šali pitam da li si probao pivo. Ne, bako, to je skolska matura. Da sam to uradio prvo bih dobio dvojku iz vladanja a potom bio izbacen iz skole. I nema diskusije. Jer su svi presretni kad mogu da se upisu u tu kvalitetnu skolu i nikom ne pada na pamet da prokocka obrazovanje. I moram dodati, velika vecina dece je iz porodica obrazovanih ljudi sa diplomama.

    Odgovori

Ostavite komentar