Milorad Dodik: “Dogovori sa Svesrpskog sabora doprinose trajnoj stabilnosti Srpske”

On je naglasio da se sada vidi da pozicija Republike Srpske nije neshvaćena u Srbiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/RTS

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da dogovori sa Svesrpskog sabora doprinose trajnoj stabilnosti Srpske.

Dodik je istakao da u Republici Srpskoj niko ne treba da se brine, samo mogu oni koji bi Srpskoj naneli neke probleme.

On smatra da je juče na Svesrpskom saboru u Beogradu sve rečeno i viđeno, da je donesena sveobuhvatna deklaracija koja dijagnostikuje stanje i postavlja prave odgovore na pitanje poput lažnog visokog predstavnika.

Dodik je rekao da je zahvalan predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na tome što su duže vreme radili zajedno na tekstu deklaracije i na tome da se održi jedan ovakav Sabor.

On je naglasio da se sada vidi da pozicija Republike Srpske nije neshvaćena u Srbiji.

„Ima onih koji svašta govore, specifično za neke naše ljude da komentarišu nešto što nisu ni videli, ni znaju, a kada to vide ne znaju reći izvinite”, rekao je Dodik novinarima u Kozarskoj Dubici, javlja Tanjug.

On je naveo da Srpska radi sve putem svojih političkih prava, podsetivši da je jedna od potpisnica Dejtonskog sporazuma i da su u svim ugovornim odnosima strane slobodne da izađu iz tog odnosa.

„To nije ništa nenormalno, samo se nama zabranjuje da pričamo, navodno moramo svi da prihvatimo ono što nam neko govori”, rekao je Dodik i dodao da su to nametnule strane kancelarije i oni koji u njima smišljaju podvale, a narode drže u posvađanosti.

Za pokušaje da od srpskog naroda naprave da je genocidan, Dodik je istakao da to nije tako, da su drugi genocidni, te upitao kako bi nazvali to što su muslimani zajedno sa ustašama poklali Srbe.

„Oni pokušavaju da to revidiraju, ali ono što su uradili jeste da su homogenizovali i otvorili oči srpskom narodu”, istakao je Dodik.

Dodik je dodao da Srbi nude slobodu, mir, saradnju, ali ne mogu prihvatiti dominaciju, napomenuvši da se trudi da Bošnjaci u Srpskoj imaju potpunu slobodu.

„Za mene je antisrbin svaki Srbin koji svoje srpstvo pokazuje time da bi naštetio nekome ko je drugačiji”, rekao je Dodik.

Da je postojala želja da na ovim prostorima bude trajno pomirenje među ljudima, Dodik je rekao da je u tom slučaju najbolje bilo da su se narodi u vreme raspada bivše Jugoslavije podelili u posebne države i da svako upravlja sa svojim resursima.Izvor: Agencije

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar