Dick Van Dyke postao najstariji dobitnik Emija u istoriji u njegovoj skoro STOTOJ godini

"Ceo život sam glumio starce, da sam znao da ću živeti ovoliko dugo, bolje bih se brinuo o sebi"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO:YouTube/CBS Sunday Morning

Legendarni glumac i komičar, Dik Van Dajk, sa 98 godina, u petak je osvojio statuu na “Dnevnom Emiju” za gostovanje u sapunici “Dani naših života”.

“Osećam se kao špijun sa noćne televizije”, našalio se Van Dajk dok je primao nagradu, “Ja sam najstariji kandidat u istoriji, ne mogu da verujem. Ceo život sam glumio starce, da sam znao da ću živeti ovoliko dugo, bolje bih se brinuo o sebi!”.

Takođe je ušao i u istoriju Dnevnog Emija pre nego što je osvojio nagradu za izvanrednog izvođača u dramskoj seriji, kao najstarija osoba koja je nominovana na ceremoniji.

“Imam 98 godina, možete li da verujete? Ovo obora rekord najdužeg radnog veka, od 80 godina u poslu. Volim vas, Bog vas blagoslovio” – rekao je Dajk.

FOTO:YouTube/WTVR CBS 6

Tokom svog pojavljivanja u emisiji “Dani”, igrao je čoveka sa amnezijom, govoreći gledaocima da se “sjajno proveo” na programu dok je njegova žena gledala – piše USA Today

Van Dajk je stekao slavu 1960-ih, kao zvezda serije “Bye, Bye Birdie”, a takođe je preuzeo kormilo svog sitkoma “The Dick Van Dyke Show”.

Sada je poznat kao jedan od holivudskih glumaca koji najduže rade, i nagrađen je sopstvenim CBS specijalom “Dick Van Dyke 98 Years of Magic” u decembru 2023. godine.

Ostali nominovani u kategoriji bili su Ashley Jones kao “Dr. Bridget Forrester” u filmu “The Bold and the Beautiful”, Linden Ashby kao “Cameron Kirsten” u “The Young and the Restless”, Guy Pearce kao “Mike Young” u “Neighbours” i Alley Mills kao “Heather Webber” u “General Hospital”

A ovogodišnju dodelu dnevnih Emi nagrada vodili su Kevin Frazier i Nischelle Turner iz grupe “Entertainment Tonight”, održano u Los Anđelesu, u hotelu “Westin Bonaventure”.

FOTO:YouTube/WTVR CBS 6

Van Dajk dobio je ovacije dok je koristio štap da se probije do bine, u društvu svoje supruge Arlin, koja je držala trofej.

“Doveo sam ovu damu jer je i ona bila u emisiji. Glumila je policajku koja me uhapsila” – rekao je on.

Dajk je osvojio četiri “PrimeTime” Emija, uključujući tri iz 1060-ih za svoju klasičnu humorističku seriju “The Dick Van Dyke Show”.

FOTO:YouTube/WTVR CBS 6


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar