Završeno saslušanje osumnjičenog za Dankino ubistvo: Odgovorio je na oko stotinu pitanja o zločinu

Kako se dalje saznaje, postavljeno mu je oko stotinu pitanja i na sva je odgovorio

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MUP Srbije

Saslušanje S. J. (50), jednog od osumnjičenih za ubistvo devojčice Danke Ilić, završeno je upravo u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, nakon čega je ubrzo vraćen kolima marice u zaječarski pritvor.

Kako Kurir saznaje, on je izjavio da ne zna ništa o ubistvu devojčice.

– Ja toga dana devojčicu uopšte nisam video, zapravo je nisam video nikada u životu – izjavio je navodno na saslušanju.

Kako se dalje saznaje, postavljeno mu je oko stotinu pitanja i na sva je odgovorio.

J. je, podsetimo, dovezen u zaječarsko tužilaštvo sa lisicama na rukama i nogama, i to u pratnji jednog policajca, nekoliko minuta pre početka saslušanja koje je bilo zakazano za 10 časova.

Podsećanja radi, devojčica Danka Ilić (2) iz Bora nestala je 26. marta kada je sa majkom i bratom došla u Banjsko polje, da bi nakon nekoliko dana danonoćne potrage za njom, isplivala jeziva vest, odnosno da je mala Danka ubijena. Za taj zločin su osumnjičeni D. D. (50) iz Zlota i S. J. (50) iz Luke, obojica radnici JKP „Vodovod“ Bor. D. je na saslušanju priznao da je počinio zločin, kada je i otkrio da su mu u sakrivanju tela pomogli otac i sada već pokojni brat D.D.

S druge strane, J. se sve ovo vreme branio ćutanjem, da bi 17. aprila došlo do značajnog preokreta, kada je rešio da prvobitno promeni svog branioca, jer, kako smo ranije pisali, bio je nezadovoljan njegovim načinom branjenja. J. sada brani advokat Živadin Bogdanović, a reklo bi se da su ovo vreme iskoristili kako bi spremili odbranu, kada je osumnjičeni za devojčicino ubistvo ipak rešio da progovori.

Inače, rađeno je i psihijatrijsko veštačenje obojice osumnjičenih za ovaj svirepi zločin, koje se obavlja inače u Specijalnoj zatvorskoj bolnici koja se nalazi u Beogradu. Trajalo je tačno 20 dana, nakon čega su oni vraćeni u pritvorsku jedinicu u Zaječaru.

 Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar