Vučević o teroru nad Srbima na KiM i glavnim ciljevima srpske države: Da sačuvamo narod i očuvamo mir

Osvrćući se na Rezoluciju o Srebrenici ocenio je da je ona suštinski doživela pravi debakl onih koji su stali iza nje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/milosvucevic

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević je, govoreći o nedavnom upadu tzv. kosovske policije u prostorije Banke Poštanska štedionica u četiri opštine na severu Kosova, istakao da se Aljbin Kurti, “očajan zbog toga što mu njegovi ktitori još nisu omogućili ulazak u Savet Evrope”, odlučio na novi čin varvarstva koji direktno ugrožava opstanak srpskog naroda na Kosovu.

“Zbog čega su kosmetski Srbi jedina zajednica u Evropi koja ne može normalno da posluje? Imaju li kosmetski Srbi pravo na plate i penzije ili je protiv njih sve dozvoljeno? Ovo nisu pitanja za ekstremistu Kurtija. Njegov stav znamo. Ovo su pitanja za međunarodnu zajednicu, koja predugo i preblago (ne)reaguje na Kurtijeva nepočinstva”, rekao je Vučević.

Istakao je da Srbija na Kosovu i Metohiji ima dva cilja, od kojih je prvi da se sačuvaju narod i svetinje, kao i da se odbrane naši legitimni državni interesi, a drugi cilj je da se očuva mir.

“Jedini način da Srbi na Kosmetu opstanu jeste da ne nasedaju na provokacije Kurtijevog režima i da ostanu u sadejstvu sa zvaničnim Beogradom”, zaključio je on.

Osvrćući se na Rezoluciju o Srebrenici ocenio je da je ona suštinski doživela pravi debakl onih koji su stali iza nje.

Uprkos ogromnom političkom pritisku, ucenama i svemu što se dešavalo prethodnih dana kako bi rezolucija bila usvojena i kako bi se stigmatizovao srpski narod, Srbija i Republika Srpska su zajedno s dve trećine čovečanstva i velikom većinom država pokazale jasno i glasno šta je istina. Dejtonska Bosna i Hercegovina nije predložila tu rezoluciju kako nalaže procedura, niti je imala priliku da učestvuje u njenom koncipiranju i izglasavanju, to je nedopustivo”, rekao je on.

Dodao je da će rezolucija pogoršati odnose i uzburkati strasti, probuditi neke duhove prošlosti i da je dala podlogu da i drugi narodi, pa i srpski, traže rezoluciju da se osudi genocid nad njima.Izvor: Kosovo online

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar