Morbidni detalji nesvakidašnjeg zločina u Zemunu: Iskopao rupu, stavio oca, pa ga zabetonirao

Okrivljeni je saslušan od strane dežurnog javnog tužioca zbog krivičnog dela prevare i potpuno je priznao krivicu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Hapšenje
Foto: MUP Srbije

D. D. (53) je, u pratnji dva branioca, došao u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu kako bi prijavio da je pre osam godina pronašao svog oca, B. D. (79), mrtvog i potom ga zakopao u kući u kojoj je živeo na ulici Tošin bunar. Prema izjavi D.D., u oktobru 2016. godine, zatekao je oca mrtvog na kauču. Zatim je iskopao rupu u podu, veličine jednog metra, i tu ga zakopao.

– Nakon što sam zakopao oca, preko tog dela poda stavio sam košuljicu, odnosno zalio sam betonom. Potom sam odgore stavio linoleum – rekao je D. D. u tužilaštvu.

On je objasnio da je to uradio kako bi mogao da nastavi da prima očevu penziju, za koju je već imao punomoćje kako bi mogao da je podiže.

On je pred tužiocem rekao da ga je grizla savest zato što je na ovaj način sahranio oca i da mu je žao, ali da je morao to da uradi jer mu je novac bi potreban.

– Prilikom iznošenja odbrane u istrazi, D. D. je izjavio da je na ime svog oca digao ukupno 40.000 evra od očeve penzije – rekao je jedan od advokata koji su u njegovom timu.

Inače kako smo već pisali B. D. (79), čije je telo pre osam godina zakopao njegov sin D. D., bio je penzioner iz naftne industrije.

U morbidnom pokušaju da sakrije tragove, pored toga što je grob zalio betonom, prekrio linoleumom i preko toga kako bi što bolje zamaskirao stavio sobni bicikl. Upravo ovo najbolkje pokazuje da D.D. nije imao ni mlao empatije i poštovabnja prema ocu iako sada trvdi da mu je žao.

I komšije nesrećnog B. D. su objasnili da se on žalio da ga je sin nagovorio da proda stan, a nakon toga ga nije posećivao.

Nakon prodaje stana, D. D. je ocu kupio vlažnu baraku da u njoj živi, dok je sebi kupio deo kuće na Altini. Komšinica Milijana ispričala je da joj se B. D. žalio: “Sebi je lepo kupio kuću, a meni ovu vlažnu baraku.”Izvor: Informer, Republika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar