Veliki piknik na Šanzelizeu: Na kariranom ćebetu i korpe pune francuskih specijaliteta

Gosti koji su izvučeni žrebanjem, sedeće usred francuske prestonice jesti i uživati u živoj svirci

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/J-Shim

Kada pomislite na srce Pariza, to je definitivno Šanzelize, jedna od najpoznatijih I najprometnijih ulica na svetu. I kada se na njemu pravi poseban događaj, sve oči su uprte u francusku prestonicu. Tako će biti i u nedelju 26. maja, kada će se pariska avenija pretvoriti u ogromno mesto za piknik, ugostivši 4.000 stanovnika Pariza, kao i turista, najavio je Euronews

Ovaj događaj, osmislili su  komitet Šanzelizea u saradnji sa LG Electronics Francuska, i pružiće srećnim učesnicima priliku da se okupe oko ogromnog, tradicionalnog crveno-belog kariranog piknik ćebeta. Svaki učesnik će dobiti besplatnu korpu za piknik, punu hrane koju su pripremili brojni restorani. A način da se učestvuje u ovom pikniku jeste da ste izvučeni na žrebu. Srećni dobitnici dobiće ovim putem karte za piknik, koji će ovako izgledati:

Foto: Unsplash/Lukas Zische

Od Slavoluka pobede do raskrsnice sa Avenijom Džordž V na drugom kraju Šanzelizea, neće biti automobila, jer će ovaj prostor biti zatvoren za saobraćaj.Pešačka zona biće podeljena u devet različitih delova, od kojih će svaki nuditi različite francuske specijalitete i živu igru na otvorenom.

Karirano ćebe dugačko je 216 metara, biće postavljeno od ulice Arsene Husaje do Avenije Džordž V, a svaki pojedinačni kvadrat, na ogromnom crveno-belo-šarenom ćebetu, moći će da ugosti do šest osoba. Organizatori su ih nazvali “srećni epikurejci”.

Gosti koji budu imali sreće da dobiju mesto putem žrebanja, moći će da prisustvuju jednoj od dve sesije – u 12:00 ili 14:00 časova. Verovatno bi ovaj piknik mogao ući u Ginisovu knjigu rekorda, s obzirom na to da će se događaj odvijati na površini od 4.212 kvadratnih metara – što ga možda čini najvećim ikada održanim.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar